Pet koraka do savršenog poljupca

Kada prvi poljubac između dvoje ljudi simbolizuje pravu ljubav kolena klecaju, srce jače kuca, ostaje se bez daha i javlja se osećaj "leptirića" u stomaku. Kreće navala hormona sreće, endorfina, a usta, jezik i usne, koji su puni nervnih završetaka, postaju neverovatno osetljivi. Međutim, ako se ne ispoštuju osnovna pravila ljubljenja, sve može krenuti po zlu

Higijena

Loš zadah nalazi se na prvom mestu stvari koje ubijaju raspoloženje i želju da do poljupca uopšte i dođe. Pred prvi sudar izbegavajte da jedete masnu i začinjenu hranu, baš kao i crni i beli luk. Pranje zuba se podrazumeva.

Dodir

Ukoliko približite svoje ruke licu voljene osobe i ovlaš ga dotaknete, oborićete je s nogu. Ovim potezom istovremeno se dobija utisak snažne bliskosti, ali i osećanja da ne možete da dočekate da se predate jedno drugom.

Nežnost

Ovo je greška koju češće muškarci prave. Umesto da krenu sa nežnim ovlaš poljupcem i ovlaš dodirom poluzatovorenih usana, oni navale kao da je u pitanju sočan komad lubenice. Počnite lagano, pa ako vam se oboma svidi, lako ćete raspaliti strasti vlažnim igrama jezikom.

Igrarije

Nežno grickanje usana, igra toplo-hladno, korišćenje prstiju… Sve su ovo tehnike koje će poljupce učiniti nezaboravnim i izazvati želju da se oni u što skorije vreme ponove. Krvave ranice i masnice svakako nisu plus, tako da zaboravite na svaku grubost.

3,5 minuta

Prema nekim istraživanjima, savršen poljubac traje tačno 210 sekundi. Naravno, niko od vas ne očekuje da u glavi odbrojavate. Samo se prepustite uživanju i navali osećanja, a ukoliko vam je oboma jednako dobro, to znači da ste ovladali veštinama dobrog ljubljenja.

(Index.hr; Telegraf.rs)