Muškarci, veće su vam šanse da smršate ako vežbate bez prisustva žena!

Nedavnim istraživanjem utvrđeno je da su mladići koji su trenirali samo u društvu drugih momaka skinuli više kilograma od onih koji su vežbali okruženi damama

Na evropskom kongresu na temu gojaznosti održanom u Lionu učesnicima je skrenuta pažnja na to da se muškarci u prisustvu lepšeg pola stide da se u potpunosti opuste i dozvole damama da im pogled padne na sve nesavršenosti njihovih debeljuškastih tela, te im zato mnogo lakše ide gubljenje kilograma kada vežbaju isključivo u muškom društvu. Sigurno okruženje u njima će probuditi kompetitivnost i oni će mnogo lakše savladavati sve zadatke koje im zadaje njihov fitnes trener.

- Većina muškaraca priznaju da im uopšte nije lako da pred ženama razotkrivaju svoje problem sa preteranom telesnom težinom i više bi voleli da se sa svojom gojaznošću bore bez dama u blizini - ispričala je Zoe Helman, šefica javnog zdravlja organizacija Wight Watchers.

Statistike pokazuju da su muškarci retko kada ekstremno gojazni i zahvaljujući testosteronu mnogim debeljucama s lakoćom uspeva da ostanu u dobroj formi.

(Telegraf.rs)