MOŽE MU SE: Oženio dve rođake u jednom danu

Jedan irački seljak zaljubio se u dve devojke iz svog sela, sa kojima je u daljem srodstvu, a pošto nije znao koju da izabere, odlučio je da ih obe oženi i to istog dana

Dvadesetdvogodišnji Abdul Rahman Najef al-Obaidi zagledao se početkom godine u sedamnaestogodišnju Intidhar, a nekoliko meseci kasnije za oko mu je zapala dvadesetjednogodišnja Suada.

- Mesec dana sam bio u nedoumici. Razgovarao sam sa roditeljima, predložio im da se obema istovremeno oženim i oni su mi dali svoj blagoslov - ispričao je novopečeni dvostruki mladoženja.

Iako muslimanski zakon dozvoljava muškarcima da imaju četiri supruge, Abdulu je najteže bilo da ubedi izabranice svog srca da prihvate ovakvo rešenje.

- Šta misliš da se istovremeno venčamo Suada, ti i ja? pitao me je jednog dana, a ja sam mu odgovorila da se slažem pod uslovom da nas podjednako uvažava - ispričala je Intidhar, mlada broj jedan.

- U početku sam bila iznenađena njegovim predlogom, ali je na kraju uspeo da me ubedi - rekla je druga nevesta Suada.

Venčanje je obavljeno 6. aprila u selu Laklak, na severu Tikrita, u centralnom Iraku, a Abdel Rahman je za svadbu platio 2,5 miliona dinara (oko 2.000 dolara).

(Tanjug)