OVO NE BISTE OČEKIVALI: Za partnere je bolje da spavaju u ODVOJENIM krevetima

Trećinu svog života provedemo spavajući i zato je kvalitet sna izuzetno važna stavka ukoliko želimo da budemo odmorni i puni energije sledećeg dana. A prisustvo partnera u krevetu samo nam odmaže u tome

Ako želite da vaša veza bude srećna i dugovečna, onda biste vi i vaš partner trebalo da počnete da praktikujete spavanje u odvojenim krevetima.

Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Pitsburgu pokazalo je kako nekvalitetan san utiče ne samo na osobu koja spava, nego i na onoga s kim ta osoba deli postelju, preneo je ABC News.

- Ustanovili smo da se loš san kod muškaraca manifestuje kroz negativne interakcije s partnerkom sledećeg dana, dok je kod žena, situacija obrnuta - u zavisnosti od toga kakvu komunikaciju s partnerom imaju tokom dana, takav će im biti san te noći - objasnila je klinička psihološkinja i naučnica Vendi Troksel koja je rukovodila istraživanjem.

Drugim rečima - ženama bračne svađe mogu da donesu besane noći, dok kod muškaraca besane noći vode do bračnih svađa.

Ove interakcije stvaraju začaran krug koji pojačava loš san i ostavlja negativne posledice na vezu.

Još jedna činjenica koja ide u prilog razdvajanju ljubavnih postelja, prema rečima Trokselove, jeste i to što ćete na taj način imati bolji seksualni život.

Iako na prvi pogled možda nema smisla, osoba s kojom ste stalno u krevetu postaje "sastavni deo repertoara", odnosno vi se potpuno naviknete na nju da spontanost i strast počinju polako da nestaju.

(Telegraf.rs / Klix)