Sedam seks-saveta za neiskusne!

Koliko god bili zaljubljeni u svog partnera, nemojte dozvoliti da vas prevari i natera da nepoštujete osnovna pravila seksa

Prva seksualna iskustva su nešto što ljudi širom sveta iščekuju s nestrpljenjem. Obično je to prvo ljubljenje i maženje, a zatim i seksualni odnos.

Nikada nisu postojala striktna pravila kada bi trebalo prvi put da imamo intimne trenutke s partnerom, ali je zato oduvek trebalo paziti na nekoliko ključnih stvari koje mladi često previde.

SEKS NA BILO KOM MESTU JE UVEK UZBUDLJIV

Iako postoji doza uzbuđenja kada je seks na nedozvoljenom mestu u pitanju, ipak treba voditi računa o odabiru, jer se veoma lako može dogoditi da va neko prekine kada vam je najlepše. Zato povedite malo računa o svojoj privatnosti.

MORA DA BUDE POSEBNO ISKUSTVO

Najbolje je da prvi put vodite ljubav s nekom osobom koja je za vas posebno draga. To nije isto kao kada nekog slučajno pokupite i spavate s njim/njom.

SVET SE NE OKREĆE SAMO OKO VAS

Nemojte biti sebični jer je vas ipak dvoje i trebalo bi da podelite zajednička iskustva.

DOVOLJAN JE SAMO JEDAN ODNOS DA DEVOJKA ZATRUDNI

Nikada, ali nikada nemojte da zanemarite opasnost od trudnoće. U poslednje vreme, trudnoća među tinejdžerkama je u porastu. Zato oboje budite odgovorni.

NEMAJU SVE DEVOJKE ORGAZAM KADA PRVI PUT VODE LJUBAV

Dajte sebi malo vremena, jer vaš prvi seks možda neće biti vatromet ili zemljotres u krevetu, i to je sasvim prirodno. Treba vam vremena da se malo bolje upoznate i to baš tu, u krevetu.

SAMO JE JEDNOM DOVOLJNO DA SE ZARAZITE S NEKOM POLNO PRENOSIVOM BOLEŠĆU

Isti slučaj kao i s trudnoćom. Samo jedan seks je dovoljan, zato uvek koristite kondome. UVEK! Još jednom - UVEK!

ORALNI SEKS JE TAKO SEKS

Mnogi smatraju da je oralni seks sigurniji, ali je istina da iako putem njega ne može da dođe do neželjene trudnoće, ipak postoji mogućnost od prenošenja polnih bolesti.

(Telegraf.rs / Mojportal.ba)