Evo zašto žene više uživaju u hrani nego u seksu!

Prema najnovijim podacima nedavno rađenih istraživanja, ženama veće zadovoljstvo pričinjava ukus omiljene hrane, nego razmenjivanje nežnosti s partnerom i partija vatrenog seksa

Izgleda da muškarac, ma koliko se trudio, nikada ne može da zadovolji ženu kao porcija njene omiljene hrane. Najnovija istraživanja su pokazala da žene više uživaju u svom najukusnijem obroku, nego li u partiji seksa sa svojim partnerom.

Ispitanice koje su učestvovale u studiji zamoljene su da ocene hranu i seks na lestvici užitka. Prema dobijenim rezultatima, hrana je rangirana sa 7.1 na lestvici do 10, dok je seks na istoj lestvici dobio ocenu 6.7.

- Hemijski gledano, u mozgu se dešava jednaka reakcija tokom "gurmanskog" orgazma i seksualnog orgazma. U stvari kada smo tužni i odlučimo da jede čokoladu, zapravo slikovito rečeno "samozadovoljavamo hipotalamus" - rekao je Žerar.

Međutim, ono što je važno, a nije navedeno, je u koje doba dana je sprovedeno istraživanje. Čak i pojedinci sa velikim seksualnim apetitom mogli bi da budu u iskušenju da ocene hranu privlačnijom ukoliko je istraživanje sprovedeno pre doručka, kada je želudac sigurno glasniji od libida.

(Telegraf.rs)