Džinovski balon-restorani hit u doba korone: Da li biste voleli da večerate u prozirnoj lopti?
Menadžeri ugostiteljskih objekata u većini svetskih metropola prilagodili su poslovanje u skladu sa novonastalom situacijom
Otkako je pandemija korona virusa postala naša svakodnevica, sve ređe odlazimo da jedemo van kuće. Prometi u restoranima širom sveta dramatično su opali, mnogi od njih morali su da stave katanac na vrata, ali su neki menadžeri shvatili da je globalna kriza zapravo njihova šansa, pa su ponudili gostima poseban ugođaj - obedovanje u džinovskim balonima.
Ova vrsta obezbeđivanja intime nije proizvod domišljatosti menadžera koji su pošto-poto hteli da spasu biznis otkako je počela korona. Balon-restorani postoje odavno i ima ih u većini svetskih metropola, ali su sada postali naročito popularni, jer omogućavaju gostima da uživaju u specijalitetima bez prevelikog rizika da bi mogli da se zaraze korona virusom.
Balon-restorani napravljeni su od materijala koji je otporan na visoke temperature, a u svakom od njih nalazi se klima-uređaj, kako bi gosti u svakom trenutku mogli da prilagode temperaturu koja im odgovara.
Naravno, svaki balon-restoran ima ličnog konobara, u skladu sa epidemiološkim preporukama, a ove neobične ugostiteljske građevine projektovane su za dve, odnosno za maksimalno osam osoba.
(Telegraf.rs)