Da li više volite da letujete u Turskoj ili u Grčkoj?

Vrhunska usluga ili lepše more?

Antalija / foto: pixabay.com

Ko god je od naših turista imao prilike da letuje u Turskoj, ima samo reči hvale. Doduše, primarno za uslugu i smeštaj, a ređe za more.

Sa druge strane, turisti koji iz godine u godinu biraju Grčku za letovanje, retko kada pominju ideju da letuju u drugoj zemlji, a posebno u Turskoj.

Mada, kako se situacija sa zatvorenim i otvorenim granicama u poslednje vreme često menja, to je sve više onih koji kude Grčku, te navode da ih nikada više neće videti i da će se jednostavno preorjentisati na turska letovališta, pa čak i na albanska.

Postavlja se sasvim logično pitanje, da li na letovanje odlazimo da bismo boravili u odličnim hotelima i uživali u ponuđenim uslugama, koje su u Turskoj neosporno na visokom nivou ili ćemo radije potražiti smeštaj u vilama naše braće Grka i osećati se kao kod kuće?

Činjenica je da ima onih turista koji ni ne pomišljaju da odmaraju u nekom od turskih letovališta iz čisto patriotskih razloga. Isto tako je i činjenica da ima onih, koji o tome uopšte ne razmišljaju, već samo žele da se lepo provedu i odmore, što će u Turskoj svakako uspeti.

Naravno da ima i onih turista, koji čak i sada, kada je Grčka još jednom odlučila da zatvori privremeno granice građanima naše zemlje, ne razmišljaju da promene destinaciju. Strpljivo će sačekati da vide kako će se razvijati situacija, pa Bože moj, ako ne odu ove godine na letovanje, neće se ništa strašno dogoditi.

foto: pixabay.com

Nekome je užitak da ga domaćini dočekaju srdačno, kao svoje rođene, što je u Grčkoj čest slučaj. A opet, nekome je mnogo bitnije da ima uslugu na visokom nivou, pa čak i ako nije baš oduševljen morem...kupaće se u jednom od hotelskih bazena, nije nikakav problem.

Sto ljudi, sto ćuti, govorili su lepo naši stari. I nije se rodio taj koji će svetu ugoditi. Zato je uvek najbolja opcija birati letovalište i zemlju u kojoj ćemo odmarati prema sopstvenim afinitetima i ne obazirati se mnogo na komentare ni ovih koji ne bi menjali Grčku nikada, a ni onih koji su oduševljeni turskim letovalištima i uslugom u njima.

Video: Bogata istorija i snažno prijateljstvo sa Srbima: Evo zašto morate da posetite Krf

(A.B./Telegraf.rs)