Letovanje u Srbiji? Na Zlatiboru 7 noćenja za dve osobe u julu košta čak 181.023 dinara

4 hotela se posebno izdvajaju po cenama

Foto: Shutterstock

Zlatibor je možda najpopularnija planina u Srbiji za one koji bi da letuju u zemlji, ali i za one koji bi da budu viđeni. Stecište je mnogih apartmana, ali i manjih i većih hotela.

Međutim, bez obzira na to što se radi o nekolicini prvoklasnih hotela, cene noćenja na Zlatiboru su ove godine definitivno otišle u nebesa, pa je sigurno da ih obični građani neće ni uzimati u obzir.

Da li su vama ove cene preterane ili...?

Najpoznatiji zlatiborski "Grand Hotel Tornik" sa 5 zvezdica za 7 noćenja od 6. do 13. jula kao najjeftiniju opciju izdvaja dvokrevetnu sobu sa doručkom i večerom po ceni od 181.023 dinara.

Postoji i opcija za treću osobu koja je "malo skuplja" i iznosi 238.621 dinar za isti period, što je preko 2.000 evra.

Hotel "Zlatibor Mona", smešten u centru turističkog odmarališta blizu svih atrakcija ove planine, nudi nešto "povoljniju" varijantu od 185.437 dinara za sedam noćenja u Deluks apartmanu u koji staje četvoro ljudi. Doručak je uključen u cenu, a otkazivanje je besplatno pre 30. juna.

Standardne dvokrevetne sobe u istom perodu su jeftnije, pa se mogu rezervisati za 60 do 70 hiljada dinara.

Takođe, luksuzni hotel "Mons" nudi apartman sa 2 spavaće sobe i balkonom za 165.389 dinara u koji staje petoro ljudi, a klasične dvokrevetne sobe kreću se oko 80 hiljada dinara. Ipak, otkazivanje rezervacije nije besplatno, pa se tako na sajtu Booking navodi da je "moguć delimičan povraćaj novca".

Hotel "Buket" sa 4* nudi apartman sa 1 spavaćom sobom koji prima tri osobe za 170.326 dinara, ali je dobra vest da je doručak uključen u cenu i da je otkazivanje pre 28. juna besplatno, kao i da plaćanje unapred nije potrebno.

*Cene navedene u tekstu odnose se na period od 6. do 13. jula, 7 noćenja za 2 osobe

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf.rs)