Grčki ministar turizma otkrio šta će biti sa sezonom i koji će biti uslov za prijem turista u zemlju

Zdravstveni pasoši i obavezno testiranje na aerodromu sa kojeg se kreće

Foto: Pixabay

Po svemu sudeći sezona u Grčkoj će ove godine trajati samo tri meseca zbog pandemije korona virusa, navodi ministar turizma ove zemlje Haris Teoharis koji je ujedno i predložio „zdravstvene pasoše“ za turiste koji neće odustati od putovanja.

Na pitanje da li će se turisti koji dolaze ovog leta u Grčku testirani na korona virus, Teoharis za TV Skai navodi da su trenutno u toku pregovori sa Evropskom Unijom oko protokola.

Kako kaže, razgovara se o tome da se turisti na domaćim aerodromima prvo testiraju, nakon čega će im biti izdat poseban „zdravstveni pasoš“.

Što se tiče turističke sezone, kaže da postoji mnogo hotela koji se neće ni otvoriti ponovo, pa se očekuje i pad od 50 odsto kada je broj turista u pitanju.

Stoga će sezona biti fokusirana samo na jul, avgust i septembar, a ukoliko situacija sa korona virusom bude bolja onda će se „možda“ produžiti na septembar i oktobar.

Ministar turizma Grčke je istakao da je u neprekidnom kontaktu sa najvećim tur-operaterima iz inostranstva koji se i dalje masovno interesuju za Grčku i čekaju razvoj situacije.

Video: Jedna od najlepših plaža u Grčkoj nalazi se na Kritu

(T.T./Telegraf.rs)