Planule rezervacije za barski voz, svi bi na more za praznik: Više nema slobodnih kreveta u kolima

Za dane 29. i 30. april za relaciju Topčider - Bar sve raspoložive rezervacije ležajeva i postelja su prodate

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Crna Gora je usled korona krize postala top destinacija za srpske turiste - prolaz bez PCR testa mnogima je otvorio vrata za bezbrižan odmor, a kapaciteti noćnog voza za Bar su puni, više nema slobodnih ležajeva, samo sedišta, a pitanje je trenutka kada će i ona biti popunjena.

- Za dane 29. i 30. april za relaciju Topčider - Bar sve raspoložive rezervacije ležajeva i postelja su prodate, dok se u prodaji može naći samo rezervacija sedišta, ali dosta ljudi je kupuje na sam dan putovanja - kazala nam je Dragana Stanković iz Srbija voza.

Kako nam je objasnila, u sastavu međunarodnog voza "Lovćen" na relciji Topčider - Bar - Topčider svakodnevno saobraćaju klimatizovana kola sa sedištima prvog i drugog razreda, kola sa ležajevima kao i spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila.

- Srbija voz svakodnevno prati interesovanje putnika, a naročito u periodu praznika i u skladu sa potrebom putnika, odnosno interesovanjem putnika, uvrštava i klimatizovana kola sa sedištima i kola sa ležajevima - dodala je Stankovićeva.

Za Bar postoje dve vrste karata, u jednom pravcu cena karte za drugi razred je 2.511 dinara, a za prvi 3.803 dinara. Deca do četiri godine starosti ne plaćaju kartu, dok ona od 4 do 12 godina plaćaju pola cene.

Međutim, osim karte obavezna je i rezervacija sedišta, ležaja ili postelje. Postoje sledeće opcije:

- Sedište: 360 dinara + cena karte za 1. ili 2. razred

- Ležaj u kušet kolima sa 6 ležaja: 720 dinara + cena karte za 2. razred

- Ležaj u kušet kolima sa 4 ležaja: 1.076 dinara + cena karte za 2. razred

- Postelja u spavaćim kolima u kabini sa 3 postelje: 1.794 dinara + cena karte za 1. razred

- Postelja u spavaćim kolima u kabini sa 2 postelje: 2.400 dinara + cena karte za 1. razred

- Postelja u spavaćim kolima u kabini sa 1 posteljom: 5.382 dinara + cena karte za 1. razred

- Rezervacija mesta za praćenje automobila: 3.588 dinara

Zbog epidemije korona virusom kapacitet voza popunjava se samo do 50 procenata, pa je vožnja do Bara zasigurno komotnija nego u redovnim okolnostima.

- Osoblje je dužno da nosi zaštitne maske, ako i putnici. Putnicima bez maske nije dozvoljen ulazak u voz. Srbija voz sprovodi i sve dodatne mere zaštite, što podrazumeva dodatno čišćenje i pranje naših voznih sredstava... Pored navedenih mera, postoji i ograničenje broja mesta u vozu, u tom smislu dozvoljeno je korišćenje isključivo mesta za sedenje koja se nalaze pored prozora, dok je u spavaćim i kušet kolima kapacitet smanjen, tako da se u 6-krevetnim kabinama mogu koristiti tri ležaja, a u 4-krevetnim i trokevetnim po dva. Izuzetak su tročlane i četvoročlane porodice koje putuju zajedno i koje će moći da koriste 3, odnosno 4 ležaja u zasebnoj kabini - dodaje Stankovićeva.

Za sada postoji samo noćni voz koji iz Topčidera polazi u 21.10 sati.

Sve informacije možete videti na sajtu Srbija voza.

Čuvajte karte, mogu vam doneti i popust

Uz kupljenu voznu kartu za unutrašnji saobraćaj, u roku od 24 sata, putnicima je omogućeno da ostvare popuste u određenim objektima, dok je putnicima međunarodnog voza za Bar i iz Bara, obezbeđen popust u trajanju od 10 dana.

Svakodnevno se povećava broj zainteresovanih za akciju "Kupi kartu i ostvari popust" i "Vozom do Bara", a cilj "Srbija Voz" a.d. je da ova akcija bude zastupljena u svim gradovima kako teritorije republike Srbije tako i na teritoriji republike Crne Gore.

Video: Za dlaku izbegao voz, ali ne i šamar: Čovek skočio ispred voza, pa naišao na gnev policajca

(Telegraf.rs)

Teme