Ovo mesto od jula beleži stalni porast turista: Kako je to moguće u jeku pandemije korona virusa?

Avio-kompanija Fly Emirates želi da ceo svet otkrije ovaj magičan grad

Foto: Pixabay

Pored toga što maksimalno poštuje sve epidemiološke mere, nacionalni avio-prevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata je i jedina kompanija te vrste koja svojim klijentima nudi besplatno putno osiguranje sa više rizika i medicinsko pokriće Covid-19.

Očigledno je da Emirati žele da ceo svet otkrije Dubai i da ljudima to bude prva asocijacija na odmor u zimskom periodu.

U prilog tome govori i planirana, više miliona vredna kampanja za promociju destinacije.

Po planu, kampanja će najpre biti pokrenuta u Velikoj Britaniji i u ključnim evropskim zemljama, preko televizije, društvenih mreža i ostalih dostupnih reklamnih kanala.

Avio kompanija Fly Emirates se udružila sa Odeljenjem za turizam i trgovinski marketing Dubaija (Dubai Tourism), pa će u početku stanovnicima odabranih zemalja nuditi i besplatan boravak u hotelu „JW Marriot Marquis“. Promocija je planirano da važi do 28. februara.

Tako će putnici ekonomske klase dobiti besplatno jedno noćenje, dok će dva besplatna noćenja u pomenutom hotelu dobiti putnici koji lete prvom, odnosno poslovnom klasom.

Foto: Pixabay

- Od jula Dubai beleži stalni porast broja poseta, što sve funkcioniše uz primenu sveobuhvatnih mera zaštite, za dobrobit naših gostiju. A od 2021. godine će Dubai nastaviti da obogaćuje svoju ponudu za turistčke i poslovne posete, lansirajući nove objekte i atrakcije. Planirano je i ponovno organizovanje konferencija, festivala i događaja na svetskom nivou, uključujući i kultni Dubai shopping festival i prvi World Expo, koji će biti održan u ovom delu sveta – izjavio je generalni direktor Dubai Toruism, Helal Saed Almari za Breaking Travel News.

Na web lokaciji avio-prevoznika će se naći i najnovije informacije o putovanju u Dubai, uz napomene o važećim protokolima i merama, kako bi svakom posetiocu dolazak i boravak bili olakšani.

(Telegraf.rs/Aleskandra Blažević)