U ovom vozu mere socijalne distance se uopšte ne sprovode, a razlog je potpuno neverovatan

Uprkos unapred rezervisanim sedištima, mnogi putnici su bili prinuđeni da stoje u prepunom vozu

Foto: Pixabay/Ilustracija

Putnici na železničkoj stanici Grand Central Rail koji su putovali od Jorka do stanice Kings Kros ukrcali su se u voz koji je bio prepun ljudi, a mnogi su bili prinuđeni da stoje tokom putovanja uprkos činjenici da su unapred rezervisanim mestima.

Jedan putnik rekao je za "Miror" da je po dolasku na stanicu Jork, vozač napomenuo ljudima da „ne mogu da obezbede sprovođenje mera socijalne distance jer je praznik, odnosno neradan dan“.

Žena, koja je tražila da se ne imenuje, je objasnila da nije mogla da veruje kada je u Jorku videla koliki broj putnika čeka voz.

- Putovanje je bilo vrlo neprijatno i morali smo da stojimo tokom celog puta. Bog zna kako bi izdržao neko ko je star ili bolestan. Ovo je prvi put od marta da smo krenuli vozom i na putu do Jorka bilo je u redu, ali povratak je bio potpuna katastrofa - kazala je žena.

Dodala je da su "ona i njen partner rezervisali mesta, ali da izgleda da to nije bitno i da inspektori nisu proveravali karte".

 

Ostali putnici iste usluge pisali su slične komentare na društvenim mrežama u kojima su izrazili svoj bes.

- Apsolutna je sramota koliko je krcat ovaj voz! Zašto dozvoljavaju ljudima da stoje u vozu?!? Niko ne brine za socijalno distanciranje! Sramota!

- Nema nikakvog socijalnog distanciranja od Jorka do Londona. Imao sam rezervisano mesto i fizički nisam mogao da uđem u voz, jer je bila preterana gužva! Ušao sam u sledeći voz, samo da bi mi rekli da moja karta nije važeća. Smešno - pisali su Tviteraši.

Nakon što su se pojavile i fotografije koje dokazuju da u vozu "nije mogla igla da stane", stigao je odgovor kompanije.

- Obavestili smo naš tim za kontrolu o situaciji u vozu. Trenutno je svakom putniku potrebna rezervacija, tako da se socijalno distanciranje može održati, ali izgleda kao da su  ljudi odlučili da putuju iako nisu imali rezervaciju - pisalo je u zvaničnom saopštenju.

Video: Mladić ušao u autobus bez maske, pa se zakašljao: Svi putnici skočili na njega i izbacili ga

(Telegraf.rs)