Kolona od nekoliko kilometara na hrvatskoj granici: Turisti naglo prekidaju odmor i "beže"

Zbog novih mera Italije i Austrije, turisti prekidaju godišnji odmor

Nakon što su Italija i Austrija uvrstile Hrvatsku na listu visokorizičnih zemalja, zbog povećanja broja zaraženih korona virusom, mnogi su turisti iz tih zemalja odlučili da prevremeno prekinu godišnji odmor, piše Tanjug.

Upozorenje Austrijancima zbog putovanja u Hrvatsku na snazi je do ponedeljka, pa mnogi ne žele da rizikuju eventualno uvođenje karantina.

Pojačan je saobraćaj na putevima u priobalju, trajektnim pristaništima, na većini puteva ka unutrašnjosti, kao i na pojedinim graničnim prelazima gde su moguća i duža čekanja (više od jednog sata), izveštava portal Indeks.

Na putevima u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vozi se u koloni i usporeno.

U smeru od Zagreba kod naplatne stanice Lučko kolona je duga oko dva kilometra, a kod naplatne stanice Demerje oko tri kilometra.

Prema granici sa Slovenijom, kolona vozila ponegde je duga je i oko tri kilometra, a delom se proteže i na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu saobraćaj je pojačan u oba smera.

Portal podseća da, prema odluci italijanske vlade, sve osobe koje iz Hrvatske dolaze u Italiju, prilikom ulaska moraju da imaju negativan test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata ili da se testiraju u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Tranzit kroz Italiju trenutno nije ograničen, pa u tom slučaju nije potreban negativan test.

Ista mera sutra stupa na snagu za Austriju.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf.rs)