Nikola Selaković: Radmila Živković je bila velika glumica i simbol jednog vremena

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Selaković: Radmila Živković je bila velika glumica i simbol jednog vremena

Foto-kolaž: Antonio Ahel/ATAImages

Ministar kulture Nikola Selaković uputio je telegram saučešća povodom smrti Radmile Živković u kojem se navodi da je "primio vest da nas je napustila prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, velika glumica i simbol jednog vremena"

"Pamtićemo je po vrhunskom umeću da kroz različite uloge nasmeje i rasplače publiku, ali i po izuzetnoj lepoti kojom nije nije bila blagoslovena samo spolja. Sa podjednakim žarom nastupala je na scenama beogradskih pozorišta, ostvarila zapažene role na filmskom platnu i u televizijskim serijama a impresivnu karijeru krunisala brojnim zasluženim nagradama" navodi se u telegramu saučešća.

Kako se navodi u telegramu saučešća "u srca svih nas koji smo imali čast da je gledamo u matičnoj kući – Narodnom pozorištu u Beogradu, zauvek će ostati urezana najviše po briljantnoj ulozi čuvene Živke Popović koju je u Nušićevoj "Gospođi ministarki“ igrala skoro dve decenije.

"Živeće Rada zauvek u svima nama jer nećemo niti možemo zaboraviti njen lik i njena dela kojima je obasjavala kulturnu scenu naše zemlje. Porodici, kolegama i prijateljima Radmile Živković izražavam najdublje saučešće. Neka počiva u miru" navodi ministar Selaković u telegramu saučešća.

(Telegraf.rs/Tanjug)