Šampionka Maša Anić dobila specijalno priznanje za igru u predstavi "Životinjska farma"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napominje da joj je to prva predstava u kojoj je igrala i da je uz pomoć profesora i kolega uspela da se opusti, uživa u tome što radi i uvede publiku u svet igre.

Baletski igrač Toma Križnar rekao je danas za Tanjug da je osvojenu nagradu Terpsihoru, prestižno priznanje Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, priželjkivao dugo, ali je znao da je dugačak put do nje.

Dodaje da je za Terpsihoru, nagradu koju je dobio za ulogu u baletu "Kraljica Margo" za ulogu La Mola u koreografiji Krunislava Simića, prvi put čuo po dolasku iz Kanade, gde se školovao i odmah je razumeo da je to jedna od najprestižnijih nagrada u Srbiji.

Šampionka u savremenom plesu Maša Anić, koja je dobila specijalno priznanje za igru u predstavi "Životinjska farma" u izvođenju Bitef Dance kompanije, rekla je u izjavi za Tanjug da je trudom i radom uspela da očara publiku i privuče posebnu pažnju.

Napominje da joj je to prva predstava u kojoj je igrala i da je uz pomoć profesora i kolega uspela da se opusti, uživa u tome što radi i uvede publiku u svet igre.

"Ja sam na audiciji prošla u januaru, krećem tek od avgusta da radim, tako da još nisam iskusila rad sa njima. Sama audicija je bila stvarno čarobna i Holandija kao država i NDT kao kompanija su stvarno nestvarni i jedva čekam da odem tamo i da radim," rekla je Anićeva i dodala da je i u Bitef Dance kompaniji takođe uživanje raditi sa svim poznatim ljudima.

Video: Anić: Opustila sam se na sceni i pokušala da približim temu publici i da ih uvedem u naš svet igre

(Telegraf.rs/Tanjug)