Šta je o Branki na njen 100. rođendan rekao Vojin Ćetković: Ovako su kolege videle čuvenu glumicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ona je stvarno večita, mnogo mi je drago što je doživela te godine i karijeru.", rekao je o Branki Veselinović 2018. godine Ivan Bekjarev

Foto: Milena Đorđević

Legendarna glumica Branka Veselinović, koja je preminula u 105. godini, bila je voljena od strane ljudi. Reči hvale o legendi našeg glumišta imale su brojne njene kolege.

Podsetimo, 2018. godine je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana svečanost povodom 100. rođendana Branke Veselinović. Emotivni govor o velikanki našeg glumišta održao je tada i glumac Vojin Ćetković.

"Posle niza tužnih događaja, evo nas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, pozvani smo da slavimo život. Hvala ti, Branka, što si nas okupila ovde, da pričamo o ljubavi, sreći, pozorištu, glumi, dobroti...o svim osobinama koje su te krasile prvih sto godina", rekao je 2018. godine Vojin Ćetković.

Video: Emotivni govor Vojina Ćetkovića na proslavi 100. rođendana Branke Veselinović

Na rođendanu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu je tada bio i legendarni glumac Ivan Bekjarev, koji nažalost isto više nije među nama,

"Znam je od prvog dana. Sećam se, ona je slavila 1969. ili 1970. 35 godina glume. Ja sam je u ime mladih glumaca Jugoslovenskog dramskog pozorišta ovde držao govor. Taj govor sam počeo sa rečima: "Draga naša, zimzelena, Branka..." Ona je stvarno večita, mnogo mi je drago što je doživela te godine i karijeru. Mada mislim da je ona u ovom pozorištu bili potcenjena kao glumica. Jako mi je žao. Ona je zaslužila bolji tretman nego što ga je imala... Bila je najpopularnija zahvaljujući "Veseloj večeri" i televizijskim serijama Lole Đukića. Veliki humanitarac i divan čovek...", rekao je 2018. godine o Branki Veselinović Ivan Bekjarev.

Video: Ona je zaslužila mnogo više!

(Telegraf.rs)