Kristina Jovanović igra u mjuzikl "Crni leptir", rađen po muzici Yu grupe: Govorila o svojoj ulozi

Sviđa mi se poenta priče. Dobra ljubavna priča nikad ne ispada iz mode", primetila je Jovanović.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Kristina Jovanović koja je govorila o svojoj ulozi u mjuziklu "Crni leptir" Pozorišta na Terazijama.

Jovanović je rekla da je za nju mjuzikl rađen po muzici Yu grupe bio u početku izazov jer se plašila koreografije, koju je na kraju "toliko zavolela jer je vežbom možete dovesti do nivoa koji je odgovarajući".

"A onda sam se uplašila za glumu jer nikad nisam igrala u pozorištu i jeste drugačiji princip. U početku sam bila dosta tiha jer sam navikla na snimanja. Mnogo su mi pomogle starije kolege", priznala je glumica.

Njena Petra je "divan ženski lik", heroina koja pokazuje da je negativan strah od ljubavi, jer će nam ona "pomoći da pobedimo sve".

"Sviđa mi se poenta priče. Dobra ljubavna priča nikad ne ispada iz mode", primetila je Jovanović.

Prema njenim rečima, Petra je devojka koja se bavi ekologijom, želi da spasi svet, ima svoju traumu koju treba da pobedi, važni su joj porodica i posao, a "zaljubljuje se u nekog u koga nikad nije mislila da može da se zaljubi".

"Lepotica i zver, bitanga i princeza - to je ta neka fora. Zaljubi se u njega jer je čistog srca, dobar je čovek i ona je dobar čovek. Lepo je da dobri ljudi bez upadanja u moralno blato mogu da uspeju u ovom svetu", istakla je glumica.

Mjuzikl reditelja Marka Jovičića je zanimljiv mladima jer poseduje novi pristup pozorištu, sa mnogo kratkih scena i promena scenografije, rekla je Jovanović.

"Divno je slušati Ju grupu, posebno u drugačijim aranžmanima. Dosta pesama nismo znali kao mlađi, neke naravno znamo jer su klasik. Neke pesme u drugom aranžmanu u predstavi ''rade''", ocenila je glumica.

Jovanović je dodala da od prvog dana ne prestaje da se oduševljava muzikom, ali i koreografijom Milice Cerović, koji su "stvarno genijalni".

Prema njenim rečima tekst Spasoja Ž. Milovanovića je moderan, nije pozorišni jezik što mnogo olakšava da se gledaoci uhvate za priču i sažive, a "i dosta je aktuelno sve što se dešava u predstavi".

Za svoj lik Jelene u seriji "Igra sudbine" Jovanović kaže da često čuje komentare po kojima zaključuje da muškarce izluđuje a da je žene vole.

Što se tiče muzičke karijere, Jovanović očekuje da će se uskoro pojaviti CD izdanje njenog albuma "Na ivici mogućnosti", a trenutno radi i na novim pesmama.

(Telegraf.rs/Tanjug)