Prvi put nakon premijere: Predstava UREDNIK ponovo na sceni

Prestava o posledicama igranja istinom

Foto: Promo

Vera, posvećena autorka analitičko-političke emisije koja ima desetominutni prostor nakon dnevnika završava emisiju sa gostom na „nezgodnu“ temu. Vrlo brzo shvata da je najavljena letnja pauza u stvari spremanje njenog otkaza. Nakon što ne dobije podršku od svog kolektiva koji čine ljudi koji predstavljaju razne aspekte (ne)reagovanja i doprinošenja manipulaciji informacijama, Vera u programu uživo daje otkaz razotkrivajući manipulacijski sistem. To joj se obija o glavu kad krene medijska odmazda te borba sa vidljivim i nevidljivim neprijateljem za nju tek počinje.

Rezervišite vaše ulaznice telefonom 060 300 888 6, SMS-om ili e-mailom, a preuzmite ih na blagajni Reflektor teatra pred početak predstave. 50% popusta za studente, srednjoškolce i članove Light Card kluba prijatelja. Popust je moguće ostvariti samo na blagajni Reflektor teatra ili rezervacijom.

3 / 4 / 5. septembar 2020. u 21h

Sara RADOJKOVIĆ * UREDNIK *

Koncept i režija: Vojkan ARSIĆ

Igraju:

Vladan SLAVKOVIĆ

Tanja PETROVIĆ ŽIVKOVIĆ

Jelena RAKOČEVIĆ

Darko IVIĆ

Miloš LAZAROV

Mirjana ZELJKOVIĆ

Marko PANAJOTOVIĆ

Maja ŠUŠA

Scenski pokret: Andreja KULEŠEVIĆ

Autorska muzika: Ivan Bambi MIRKOVIĆ

Dizajn scene i kostima: Đurđina SAMARDŽIĆ

Manipulacije istinom i informacijama nisu stvar samo savremenog trenutka. Ono što jeste karakteristično za današnji trenutak jesu lakoća i raznovrsnost načina kojima se istina relativizuje kao i alati koji nam pomažu u tome da laži obučemo ruho istine. Da forma zameni svaku naznaku suštine. Međutim, ono što ni u jednom vremenu neće moći da se „spinuje“ i neutrališe jesu posledice koje zbog medijskog zamajavanja manje ili više primećujemo na sopstvenoj koži. Sve dok nas ne udare pravo usred lica. Ova drama zato prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“ vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u pozicije u kojima se nalaze. Kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne)uspevaju.

(Telegraf.rs/PR)