Vi birate koju ćete stranu gledati: Predstava "Slučajevi" na onlajn repertoaru Kulturnog elementa

Odigrava se na potpuno drugačiji način od onog koji očekujete

Foto: Nevena Đorđević

Kulturni element ponovo emituje svoje najuspešnije projekte, a večeras, 22. aprila u 18h, na YouTube kanalu organizacije biće posebno interesantno. Predstava "Slučajevi", po motivima Danila Harmsa, premijeru je doživela 2018. godine i odigrava se na potpuno drugačiji način od onog koji očekujete.

Naime, predstava je podeljena na dve strane okrenute leđima jedna od druge. Vi birate koju ćete stranu gledati, a vaš doživljaj će prema tom izboru biti različit. Na jednom snimku je plesna predstava, a na drugom dramska.

Plesni deo / Foto: Sanja Veljković

Nakon višednevnog glasanja na društvenim mrežama i prilike da izaberu koju stranu predstave publika želi da gleda, broj glasova je na kraju bio u broj jednak. Zato je organizacija Kulturni element odlučila da večeras u 18 časova objavi istovremeno dva zasebna lajv strim snimka - dramski deo i plesni deo predstave "Slučajevi" reditelja Tadije Miletića.

Predstava  preispituje pitanje podele, zašto smo toliko podeljeni u svakom smislu - socijalno, lično, politički, privatno, na leve i desne i nudi rešenje, koje je očigledno, ali možda i nedostupno.

Pored autora ovog jedinstvenog koncepta, reditelja i dramaturga Tadije Miletića, scenograf je Miraš Vuksanović, kostimograf Tijana Sićević, scenski pokret Tamara Antonijević Spasić, a kompozitor Jug K. Marković.

Sa dramske strane desni čovek je Stojan Đorđević, a levi Ammar Mešić. Sa plesne strane, senke igraju Marija Kosić, Novak Radulović i Nebojša Rako, uz soprana Jovanu Čurović čiji glas objedinjuje dva različita sveta. Zato ostanite kod kuće, pažljivo odaberite stranu i uživajte u ovoj nesvakidašnjoj prilici.

Dramski deo / Foto: Sanja Veljković

(Telegraf.rs)