Onlajn repertoar domaćih pozorišta do kraja sedmice: Ove predstave možete pogledati kod kuće

Bogata ponuda se nastavlja...

Narodno pozorište u Beogradu / Foto: Marko Jovanović

Onlajn repertoar domaćih pozorišta drži svoj nedeljni standard. Narodno pozorište, Atelje 212, SNP i druge ustanove kulture preko interneta predstavljaju svoje najlepše predstave.

Ovo su pojedine koje možete pogledati do kraja sedmice...

"Marija Stjuart" večeras u Narodnom pozorištu

Publika je sinoć imala priliku da pogleda operu "Norma" Vinčenca Belinija, a večeras, 23. aprila u 21h, na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu očekuje nas "Marija Stjuart", drama Fridriha Šilera.

U isto vreme i na istoj lokaciji, gledaoci će narednih dana, između ostalog, imati priliku da pogledaju i balet uz muziku Đuzepea Verdija "Dama s kamelijama" (24. april), kao i Euripidovu dramu "Bahantkinje" (25. april).

"Ljubavno pismo" u Ateljeu 212

Svakog utorka, četvrtka i subote na Fejsbuk kanalu Ateljea 212 emituju se snimljene predstave u terminima od 20h.

Večeras, 23. aprila, na repertoaru je "Ljubavno pismo" Zlatana Fazlagića i Zorana Bačića, dok nas u subotu, 25. aprila, očekuje "Noć triada" Pera Ulova Enkvista.

"Miris kiše na Balkanu" na sceni Madlenianuma

Dramski komad sa pevanjem Gorana Markovića, "Male tajne", očekuje nas u petak, 24. aprila u 19:30h na YouTube kanalu Opere i teatra Madlenianum. U nedelju, 26. aprila u isto vreme i na istoj lokaciji, publika može pogledati "Miris kiše na Balkanu", u dramatizaciji Nebojše Romčevića, a prema drami književnice Gordane Kuić.

Miris kiše na Balkanu / Foto: Promo

Čuveni "Mobi Dik" u Malom pozorištu "Duško Radović"

Na YouTube kanalu Malog pozorišta "Duško Radović" 26. aprila u 12h pogedajte "Mobi Dik". U ovoj vrlo zanimljivoj adaptaciji čuvene priče, kit Mobi Dik, nemilosrdna morska neman koja potapa brodove i jede mornare, strah je i trepet za sve, osim za devojčicu Rejčel. Rejčel na prvi pogled izgleda kao sasvim obično dete koje je sa roditeljima na letovanju, ali njoj je poveren važan zadatak - da spase Mobi Dika od kapetana Ahaba i njegove posade.

Sadržaja ima u izobilju, ali Malo pozorište "Duško Radović" se trudi da najmlađima ponudi kvalitetne predstave koje na prvom mestu podstiču na razmišljanje i zaključivanje. One moraju da bude empatiju, daju snagu i inspirišu dobrotu. Trudimo se da gradimo program koji ima važnu moralnu i edukativnu ulogu u životu mališana - izjavio je Aleksandar Nikolić, direktor Malog pozorišta "Duško Radović", i dodao:

"Mobi Dik" / Foto: Wikipedia/Charles Scribner's Sons/I. W. Taber

- Pored emitovanja snimaka predstava pokrenuli smo i programe koji na zabavan način predstavljaju klasike slikarstva, literature i muzike. Kroz radio drame, kvizove i radionice klasična muzika i slikarstvo se povezuju sa dramom na nivou primerenom i zanimljivom deci. Veliko interesovanje publike je potvrda potrebe za kulturnim sadržajem ove vrste i to ohrabruje pozorište "Duško Radović" da nastavi. Okolnosti su nove, ali pozorište je drevno i ono će uvek pronaći put do publike.

Drama "Smrdljiva bajka" u SNP-u

Emitovanje svih predstava Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu na YouTube kanalu počinje svakoga dana u 14h i traje 24 časa.

Danas, 23. aprila, gledaoci će imati priliku da uživaju u baletu "Katarina Izmailova". U subotu, 25. aprila, to je drama "Smrdljiva bajka", dok nas 27. aprila očekuje "Dama s kamelijama", a 29. "Mera za meru".

Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

(Telegraf.rs)