Rade Šerbedžija sa sastavom Zapadni kolodvor održao koncert u mts Dvorani: Pogledajte kako je bilo

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Rade Šerbedžija sa svojim sastavom Zapadni kolodvor održao je koncert nazvan "Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih" u ispunjenoj MTS dvorani.

Šerbedžija je ispraćen sa burnim aplauzima i ovacijama iz MTS dvoranu, u koju se vratio posle dve godine, a koncert je bio poseban i po tome što je održan iako je glumac pre mesec dana operisao kuk.

Koncert je počeo video snimkom iz 1972 godine, na kome mladi glumci Šerbedžija i Ivica Vidović pevaju "Dežuran u travnju" Bulata Okudžave, a potom se Šerbedžija pojavio na pozornici MTS dvorane sa štapom, zasluživši burne apaluze prisutnih.

Video: Koncert Radeta Šerbedžije sa orkestrom Zapadni kolodvor u mts Dvorani

Izvedene su, između ostalih "Barbara", "Eto pjesma", "Kose boje maka" i "Men' se dušo od tebe ne rastaje", dok je pri "Ni u tvome srcu" pušten video sa Šerbedžijom i njenim autorom Kemalom Montenom, u kome se pojavljuje i glumica Lucijom Šerbedžijom.

Od gostiju koncerta, glumac Nikola Kojo je sa Šerbedžijom, dok je Vojin Paić svirao gitaru, izveo "Djevojku iz moga kraja" i "Devojko mala", a Gabor Leneđel je bio za klavirom u "Kneginjici".

Uz zvuke instrumentala "Sanjam" sarajevskih Indeksa pojavili su se i slike glumaca Milene Dravić i Dragana Nikolića, Sonje Savić, Nede Arnerić, Ljube Tadića, Snežane Nikšić, Fabijana Šovagovića, Mustafe Nadarevića, Pavla Vuisića, Ljubiše Samardžića, Bate Stojković i brojnih drugih.

U završnicu koncerta Šerbedžija i Zapadni kolodvor su ušli sa "Poleti ptico", "Ne okreći se sine" i njegovim zaštitnim znakom "Ines", a na kraju je čitava dvorana pevala "Tiho noći".

(Telegraf.rs/Tanjug)