Uručene godišnje nagrade "Godum", Momčilu Bajagiću Bajagi nagrada za životno delo

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Uručene godišnje nagrade "Godum", Momčilu Bajagiću Bajagi nagrada za životno delo

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije uručilo je večeras godišnje nagrade "Godum" u Ustanovi kulture "Vuk", a nagrada za životno delo dodeljena je Momčilu Bajagiću Bajagi.

Bajagić je istakao značaj ove nagrade, naglašavajući da ona dolazi od kolega koji su najbolje upoznati s izazovima muzičkog života.

"Drago mi je i što su mi priznanje dodelili u godini našeg jubileja, hvala im na tome", istakao je on tokom 71. dodele nagrada.

Karijera mu je, kako je izjavio, donela dosta dobrih ljudi, lepih trenutaka, snimljenih pesama i brojnih koncerata.

"Donela mi je mnogo zadovoljstva. Nikada nismo pravili pauzu kao bend. Svirali smo i u najgorim godinama i do 200 koncerata godišnje. U ovoj jubilarnoj godini premašićemo brojku od 70 koncerata", naveo je Bajagić.

On je na svečanom uručenju izveo numeru "Dobro jutro džezeri" u pratnji benda "Godum".

Nagrada za rok muziku, koja od ove godine nosi ime "Borisav Bora Đorđević" dodeljena je Nikoli Vranjkoviću za njegov "tamni, emotivni i uzdižući rok".

Nakon preuzimanja nagrade, izveo je pesmu "Teorija zabave".

Nagrada za najuspešnijeg pop izvođača dodeljena je Tijana Bogićević, koja je, kako su naveli iz žirija, "sinonim za emotivnost na sceni".

Ona je izvela pesmu "Krila od dima".

Priznanje "Miroslav Miša Aleksić" za nove nade uručeno je Ivi Lorens jer je "energijom i glasom osvojila srca publike širom regiona".

Lorens je, nakon uručenja, izvela pesmu "Stranac".

Dobitnik nagrade "Duško Gojković" za džez muziku je Ivan Aleksijević, čija je muzika "prožeta ritmovima slobode i duhom autentičnosti".

Povelje Udruženja za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva i interpretacije na polju džeza, zabavne i rok muzike dobili su Vladislav Pejak, Radio 202, Rok radio, Vitomir Simurdić, Dragoslav Stanisavljević Fredi i Viktor Čikeš.

Dobitnik posebne povelje povodom 50 godina rada i posvećenosti muzičkom stvaralaštvu je Srđan Marjanović.

Nagrade za najemitovanjije numere ponele su numere "Ljubav ovde više ne stanuje" Riblje Čorbe, "No passaran" Željka Vasića i "Can you dig it?" Vasil Hadžimanov benda.

Ova priznanja dodeljena su u saradnji sa organizacijama SKOJ i PI.

Pre uručenja nagrada, na video bimu prikazan je "In memoriam" sa fotografijama preminulih umetnika, među kojima su Miroslav Živanović Prle, Robert Nemček, Miloš Stojisavljević Cajger, Dragoljub Crnčević Crnke, Zoran Erić, Dejan Vučićević, Slađana Milošević i Borislav Bora Đorđević.

Udruženje je podržalo Ministarstvo kulture.

(Telegraf.rs/Tanjug)