Poznati tenor i glas filma "Mulen Ruž" Alesandro Safina 28.11. u Sava centru

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Svetski poznati italijanski tenor Alesandro Safina održaće koncert u Beogradu 28. novembra od 20 časova u Sava centru.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn na tickets.rs.

Safina poseduje jedinstveni glas, prirodni šarm i kreativnu hrabrost koji su ga učinili svetski poznatim izvođačem. Izvodeći operske arije, sanjao je da klasičnu umetnost učini razumljivom običnom slušaocu. Kao rezultat toga, stvoren je novi žanr, koji će sam umetnik kasnije nazvati "operski rok" - stil koji je kombinovao elemente pop muzike, akademskog vokala, soula i mjuzikla.

Veliki uspeh postigao je Safina u Holandiji kada je učestvovao na koncertu “The Night Of The Proms”. Singl “Luna” sa albuma „Insieme a te” ostao je na vrhu holandskih top lista 14 nedelja. Sam album je objavljen u više od 30 zemalja, postao je zlatni u Brazilu i Tajvanu i četiri puta platinasti u samoj Holandiji. Nakon toga, Alesandro je svetu dao neverovatne duete sa Sarom Brajtman, Eltonom Džonom, Juanom Mekgregorom, Barbarom Hendriks, Andreom Bočelijem, Krisi Hajnd i drugim umetnicima. Pored svoje pevačke karijere, Safina glumi u filmovima i učestvuje u snimanju zvučnih zapisa (na primer u filmu „Mulen Ruž!“ Baza Lurmana).

Safina se za muziku zainteresovao kao dete. Njegovi roditelji su bili vatreni obožavaoci opere i pokušali su da ovu strast prenesu na svog sina. Sa 17 godina upisao je konzervatorijum u Firenci, a nekoliko godina kasnije bio je solista u najboljim muzičkim pozorištima u Evropi. Prvu nagradu osvojio je na Međunarodnom vokalnom takmičenju Katia Ricciarelli 1989. Imao je aktivan scenski rad i glavne uloge u operama „Boemi“, „Seviljski berberin“, „Eliksir ljubavi“, „Sirena“ i „Jevgenij Onjegin“.

Trenutno ovaj slavni tenor nastupa na najvećim scenama sveta: u Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Brazilu, Kanadi, Koreji, SAD-u, Francuskoj, Holandiji i drugim zemljama.

(Telegraf.rs)