Amira Medunjanin objavila album "Homeland"

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Amira Medunjanin / Foto: ATA Images

Amira Medunjanin, svetski priznata umetnica koja se proslavila izvođenjima sevdalinki i tradicionala sa naših prostora, objavila je danas osmi studijski album "Homeland".

Digitalno izdanje je delo kuće Universal, dok CD i ploču objavljuje producentska kuća Long Play.

"Homeland" je nedavno najavljen singlom i spotom "Alma" koji su izazvali nepodeljeno oduševljenje publike. Medunjanin o albumu kaže: "Sve su nove pesme. Za 'Almu' sam snimila prvi pravi video spot u karijeri. Bila sam protivnik spotova, ali mi je drago da smo to uradili. 'Homeland' je presek svega što sam do sada radila, ali na novi način. Ne govorimo stihove koje je već neko izgovarao i ispevavao pre nas, već su pesme namenski rađene baš za ovu priču".

Publika će album "Homeland" u CD formatu moći da kupi i na velikom beogradskom koncertu Amire Medunjanin 23. novembra (20:00) u plavoj dvorani Sava centra.

Posetioci će, pored predstavljanja pesama sa novog izdanja, uživati i u uveliko dobro znanom repertoaru i pesmama koje na poseban način ispune dušu u Amirinom izvođenju, kao što su "Moj dilbere", "Ah, što ćemo ljubav kriti", "Eleno kerko", "Mito bekrijo", "Što te nema", pa i "Ako znaš bilo što" iz repertoara Azre, kao i za nju pisana "Pjevat' ćemo šta nam srce zna".

(Telegraf.rs)