André Rieu, kojeg uskoro očekujemo u Beogradu, proslavio 75. rođendan

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo/ ©️ Marcel van Hoorn / André Rieu Productions

Slavni André Rieu danas je napunio 75. godina. Publika broji dane do njegovog koncerta koji je zakazan za 14.11. u 19:30 h u Beogradskoj Areni. Harizmatični Nizozemac, čije koncerte svake godine poseti pola milijona obožavaoca, bez sumnje je jedan od najuspešnijih muzičara današnjice.

Može se pohvaliti sa više od 40 miliona prodanih albuma, njih preko 500 u platinastoj nakladi, a i pratitelji na Facebooku kao i pregledi njegovih videa na Youtube-u broje se u desetinama miliona. Poznat je po spektakularnim nastupima u kojima spaja divne melodije i veselu energiju te svakom izvedbom slavi život i muziku, na oduševljenje publike.

Dirigent i violinista već dugi niz godina, zajedno sa svojim Johann Strauss orkestrom i međunarodnim solistima, oduševljava obožavaoce po celom svetu. Poslednje Rieuovo DVD izdanje, "Love is all Around", snimak je njegovih spektakularnih koncerata na otvorenom održanih u Maastrichtu 2023. godine. Jedna od najdomljivijih izvedbi s ovog izdanja svakako je ona francuskog evrovizijskog hita "Voilà" izvrsne, tada petnaestogodišnje Emme Kok, koja je prisutne ganula do suza.

Beogradsku publiku očekuje divno veče ispunjeno bezvremenskim klasicima opere, mjuzikla, operete, ali i filmske i popularne muzike te, naravno, nezaobilaznim valcerima. Jedinstvenu izražajnost dirigenta besprekorno prati njegov Johann Strauss orkestar poznat po svojim lepršavim izvedbama kojima publici otvara put u svet muzike i plesa. Njihove nastupe pune humora, raskošnih kostima, s očaravajućim dizajnom pozornice i rasvete jednako vole sve generacije. Svaki je koncert jedinstveni spektakl ispunjen čarolijom i umećem koji vredi doživeti!

Dođite, iskusite čaroliju i proverite zašto je André Rieu jedan od najpopularnijih izvođača na svetu! Ulaznice za ovaj koncert su skoro rasprodate, jer kako kažu organizatori ostalo je još nešto više od 300 karata koje možete kupiti na tickets.rs.

(Telegraf.rs/PR)