Održano Diznijevo čarobno koncertno veče

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Bojan Petrović

Da su, sad već tradicionalni Diznijevi koncerti postali događaji koji se obavezno posećuju kod nas, govore dva muzička spektakla održana u mts Dvorani, a poznata kao "Čarobna muzika iz filmova". I sa ovog, septembarskog koncerta čini se, publika je izašla zadivljena izvođenjem kultnih numera iz najpoznatijih Diznijevih crtanih filmova.

Uz velike aplauze, osmehe i po koju igru ispred bine ispraćene su Diznijeve pesme, od "Želja je glas tvog srca" iz Pepeljuge sa kojom je prva na sceni nastupila Nevena Božović, preko numere "Čekajući čudo" iz animacije Enkantno, a koju je na početku koncerta izvela Zejna, do "Pod morem tim", pesme iz Male sirene, u izvedbi novog člana ansambla, repera Kendija.

Atmosferu su dodatno ulepšali i dueti, poput numere "Životni krug" iz Kralja Lavova, za koju su usledile ovacije, posebno nakon uvodnog dela glumca Milana Antonića na svahili jeziku. Aplauz je dobio i Marko Luis za izviđenje pesme "Na moj znak" iz pomenute priče, samo u liku Skara, dok su veliki podsticaj za oduševljenjem dali Zejna, Zoe Kida, Marko Luis, Dušan Svilar i Milan Antonić s pesmom "Medo gde si ti" iz animacije Knjiga o džungli.

"Bilo je divno kao i svaki put. Čini mi se da smo mi mnogo opušteniji, pa samim tim i više uživamo. Radujem se deci u publici uvek", prokomentarisala je nakon prvog koncerta Nevena Božović, a da je energija dobro preneta sa bine na prisutne govori i utisak Bojane Ivković, koja je bila u publici "Jako nam se svideo Kendi, pogotovo kada je pevao pesmu iz Male sirene i još dodatno time podgrejao atmosferu. Super nam je bilo i kada je više njih otpevalo "Nema priče o Brunu."

Ustaljeni izvođački tim pratio je simfonijskim orkestrom Vojvodine pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jeftića, a scenografiju su pratili poznati kadrovi iz crtanih filmova.

Dvočasovni program završen je pesmom "Sad je kraj" iz jedne od najuspešnijih Diznijevih animacija Zaleđeno kraljevstvo, kao i Diznijevom himnom "Želju kad pod zvezdom sniš".

Podsetimo prvi Diznijev koncert u Beogradu održan je pre godinu dana kada se svuda u svetu, kao i kod nas, obeležavalo 100 godina od nastanka čuvenog filmskog studija. Nakon toga usledila su dva majska Diznijeva koncerta u Beogradu koja su primamila veliki broj posetilaca i ljubitelja pesama uz koje su odrasle mnoge generacije.

Tekući, septembarski nagoveštava da će se tradicija održavanja Diznijevog muzičkog spektakla, nastaviti.

(Telegraf.rs)