Pokrenuta donatorska kampanja "I ja podržavam Muziku nade!" – Pružite nadu deci kroz muziku

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Promo

Program "Muzika nade", namenjen deci iz marginalizovanih grupa, otpočeo je donatorsku kampanju "I ja podržavam Muziku nade!", kako bi se osigurali uslovi za nastavak muzičkog programa u okviru OŠ "Branko Pešić" u Zemunu tokom školske 2024/25. godine. Pozivaju se građani, preduzeća i institucije da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu redovno i kvalitetno muzičko obrazovanje dece u riziku koja, negujući svoj talenat, ostaju u sistemu obrazovanja i, uz pomoć svih nas, dobijaju šansu za bolju budućnost.

U kampanji učestvuju poznati umetnici, među kojima su Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Bojana Stefanović, Suzana Lukić, Miona Marković, Lea Davogić i drugi. "Muzika pruža nadu svaki dan. Pomaže nam da zajedno stvaramo nešto lepo i da se suočimo sa izazovima života", izjavio je Dragan Mićanovič, naš istaknuti glumac i podržavalac inicijative.

Program Muzika nade ima za cilj da kroz muziku, najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, osnaži decu koja se suočavaju sa svakodnevnim izazovima života u siromaštvu, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost - veru u život.

U Srbiji svako deseto dete živi u dubokom siromaštvu, što znači da čak 122.000 dece živi sa manje od 12.495 dinara mesečno! Muzika može biti moćan alat za promenu. Kroz program "Muzika nade", deca koja su u konstantnom riziku od ispadanja iz obrazovnog sistema imaju šansu da razvijaju svoje talente, uče važne životne veštine i grade svoj identitet i svoju budućnost.

Tokom prethodne školske godine, program je u zemunskom centru uključio 110 dece i mladih koji su svoj rad i razultate pokazali na čak 22 nastupa, među kojima je i nastup na otvaranju ovogodišnjeg EXIT festivala na glavnoj bini "Tesla Universe".

Pozivamo vas da i Vi podržite Muziku nade i postanete jedan od 500 mesečnih donatora. Svaka donacija pruža preko potrebnu sigurnost, izvesnost i ohrabrenje da deca ostanu u sistemu obrazovanja i zablistaju u novoj koncertnoj sezoni.

Pridružite se našem pozivu i pružite deci nadu uz detinjstvo obojeno muzikom. Postanite donator već danas putem vebsajta www.muzikanade.rs.

Za više informacija o kampanji posetite: https://musicartpro.rs/i-ja-podrzavam/.

(Telegraf.rs/PR)