Višeminutne ovacije: Legendarni Hose Kareras pokazao klasu u Sava Centru, briljirala i naša Dušica Bijelić

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Legendarni tenor Hose Kareras ponovo je bio gost Beograda, a u Sava Centar održao je sjajan koncert, u okviru Classico festivala, u organizaciji Skymusic-a, koji je trajao nešto oko 2 časa, nakon kojeg mu je publika aplaudirala.

Osim čuvenog španskog maestra, veče su uveličali orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, kojim je rukovodio dirigent David Himeneza. Takođe, briljirala je na sceni srpski sopran, Dušica Bijelić, koja je bila specijalna gošća.

Koncert je započeo orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Davida Himeneza, koji su izveli kompoziciju Žorža Bizea "L'arlesienn suite, farandole". To je bila samo uvertira onoga što dolazi.

A onda se na sceni pojavio legendarni Hose Kareras. Sjajni španski umetnik (77) odmah je pokazao svetsku klasu u Sava Centru, a na sjajan način otpevao je kompozicije "Chitarra Romana" Elda di Lazara i "Vurria" Furija Rendinea.

A onda je na scenu stupica fenomenalna Dušica Bijelić. Srpski sopran je takođe pokazala svetsku klasu, a na impresivan način je izvela kompoziciju iz "Fausta" "Ah! Je Ris Me De Voir Si Belle" Šarla Gunoa.

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Briljirao je i orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, na čelu sa dirigentom Davidom Himenezom, koji je potom izveo čuveni Šostakovičev "Valcer 2". Vratio se Hose Kareras na scenu, a na engleskom jeziku je otpevao kompoziciju "Some Entchanted Evening".

Španski maestro je potom ukrstio glasove sa našim sopranom Dušicom Bijelić, a njih dvoje su zajedničkim snagama, uz pratnju orkestra, izveli čuvenu kompoziciju "Moon River". Naravno, umetnici su nakon svake izvedene numere dobili ogroman aplauz.

Za sam kraj prvog dela, Dušica Bijelić je otpevala "I Could Have Danced All Night", a Hose Kareras "The Impossible Dream" iz dela "The Man of La Mancha".

Nakon pauze od oko 20-ak minuta, umetnici su se vratili na scenu Sava Centra, te nastavili da briljiralu. Hose Kareras je otpevao kompozicije "Serenata Sincera","Dicitencello Vuie",i "Passione", a Dušica Bijelić "Les Filles Des Cadix".

Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Davida Himeneza, opet je bio na visini zadatka, kada je izveo čuveno delo Johana Štrausa II "Die Fledermaus, Overture".

Sjajna Dušica Bijelić je potom na nemačkom izvela "Meine Lippen Sie Kussen", a u duetu sa Karerasom otpevala je "Non Ti Scordar Di Me". Publika ih je nagradila ogromnim aplauzom.

Kao šlag na torti. legendarni Hose Kareras otpevao je čuvenu kompoziciju "O Sole Mio" Edoarda Di Kapue. To je ujedno bio i kraj koncerta, a svi umetnici dobili su višeminutni aplauz od publike.

(Telegraf.rs)