Džiboni otkrio kako je nastala pesma "Ja ću budan sanjati"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle konsulatacija Džibonija i Olivera došlo se do najboljeg rešenja

Foto: Marko Todorović

Zlatan Stipišić Džiboni ponovo će biti gost Beograda, gde će održati dva koncerta u "Štark Areni". Prvi, kao što je poznato, 20. oktobra od 20 časova, drugi 22. oktobra u isto vreme. Ulaznice za Gibonnijev drugi koncert su u prodaji i mogu se nabaviti na efinity.rs, putem aplikacije Efinity app, kao i na Efinity prodajnim mestima.

Džibonni je tokom karijere napisao veliki broj pesama, a jedan od njegovih velikih hitova je onaj "Ja ću budan sanjati". U pitanju je duet koji je imao sa Vannom, koji se i dan danas rado sluša.

Ono što je zanimljivo da je ova pesma prvo bila namjena Oliveru Dragojeviću, ali na kraju ispalo drugačije.

Sve ovo je otkrio i sam Zlatan Stipišić Džiboni. Splitski muzičar se prvo osvrnuo na album "Judi, zviri, beštimje", da bi nešto kasnije govorio o hitu "Ja ću budan sanjati".

"Ono što bih ja pitao sam sebe da sam novinar to je bilo pre 24 godine, izašao je album "Judi, zviri, beštimje", koji je rađen u ovom studiju. Objavljen je u martu 1999. godine, počeli smo da ga snimamo 1998. na leto u studiju "Mrduljaš". I sada smo tu, dva Marka fantastična dečaka iz Šibenika, Marko Ramljak i Marko Reljanović i ja. Mi smo se našli tu i malo ćemo pričati neke stvari koje me nikada nije pitao, a ja imam tu potrebu reći …“

"Falila mi je jedna pesma i to je bila ova koja prva nastala. Ona se zove "Ja ću Budan sanjati". I tu pesmu nisam završio, nego je bila poluzavršena i obećao sam je Oliveru. Ona je morala da bude na albumu "Duša mi je more" i nikako završiti taj tekst, što me mučilo tamo da li ja to mogu nešto bolje reći. I kada sam završio, našli smo se Oliver i ja, išli smo na put prema Supetru. Ja sam govorio Oliveru da sam završio pesmu, on kaže: "Ja sam svoj album smiksao. Tako da nije mogla ta moja "Mareta" biti kod njega. I onda je bila neka ideja, hajde, jednog dana ćemo snimiti…”

Kompletnu priču, gde se Džiboni osvrnuo i na album "Judi, zviri, beštimje", pogledajte u njegovom snimku "Neispričane priče: Judi, zviri i beštimje Ja ću budan sanjati":(link)

Poslušajte pesmu "Ja ću budan sanjati" u izvođenju Vanne i Džibonija:

(Telegraf.rs)