Nena je ceo radni vek provela na VMA i VMC, u slobodno vreme je snimala albume, njeni hitovi su vanvremenski

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećate li se Nene Ivošević?

Printskrin: Youtube/PGP RTS - Zvanični Kanal

Dama koja je definitivno ostavila utisak svojim pevačkim umećem jeste i Nena Ivošević. Ima vanvremeske hitove, a njena životna priča je zanimljiva.

Nena je rođena u Karlovcu, a završila je Višu vojno medicinsku školu u Zagrebu. Kako se navodi na njenom sajtu, na takmičenju u zagrebačkom varijeteu "Prvi pljesak" osvojila je prvo mesto ispred Tereze Kesovije i Ane Štefok. Posle toga odlazi u Beograd.

Na njenom sajtu piše da je ceo radni vek radi na VMA i VMC u Beogradu, a da u slobodno vreme snima za RTS, Diskos, Jugoton, Beograd Disk. Učestovala je na nekoliko festivala zabavne muzike gde osvaja nagrade stručnog žirija za interpretaciju i Estradnu nagradu Srbije…

Nena Ivošević je snimila je četiri albuma i desetak singl ploča. Na njima je u modernijem aranžmanu otpevala i neke poznate pesme, za koje je tekstove, koji se mogu nazvati i pravom poezijom, napisala uglavnom sama. Radila je pritom i sa odličnim aranžerima (Stipica Kalođera, Zvonimir Skerl, Slobodan Marković).

Njeni brojni hitovi su vanvremenski, kao što su "Oči crne, oči lažne", "Ples u kafani Korzo", "Kao da me nema","Stegni moju ruku jače", "Noći, duge noći", "Piši mi"....

Tu su i obrade narodnih pesama "Još ne sviće rujna zora" i "On je sam (Nizamski rastanak)".

Nena Ivošević je imala kratak nastup je upriličen 23. aprila ove godine, a možete ga pogledati OVDE.

Koji pesmu Nene Ivošević najviše volite?

(Telegraf.rs/izvor: nenaivosevic.com)