Sejo Sekson: "Neću više dozvoliti da pesme o Sarajevu izvodi čovek koji ima tako malo saosećanja..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Potpisivati kompilacije na kojima su moje pesme svojim potpisom, to je za mene stvarno nešto što od čoveka, kojem sam davao svoja dela 20 godina i koji je od tih jela živeo, nisam očekivao", naveo je Sejo Sekson

Foto: Marko Jovanović

Sejo Sekson je gostujući u podkastu Zavidavanje govorio o celoj situaciju sa Neletom Karajlićem i pesmama Zabranjenog pušenja.

"Neću više dozvoliti da pjesme o Sarajevu izvodi čovek koji tako malo suosjećanja i onog elementarnog ljudskog osećaja ima spram tog grada. Ne možete da vi pevate "Fikretu", a sutradan govoriti kako je to džamahirija. Potpisivati kompilacije na kojima su moje pesme svojim potpisom, to je za mene stvarno nešto što od čoveka, kojem sam davao svoja dela 20 godina i koji je od tih jela živeo, nisam očekivao", naveo je Sejo Sekson, prenosi 24sata.hr.

Podsetimo, grupa Zabranjeno pušenje podnela je tužbu Višem sudu u Beogradu zbog zloupotrebe autorskih protiv Radiotelevizije Srbije RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića.

U dopisu menadžementa grupe Zabranjeno pušenje i Seje Seksona medijima navedeno je da se "uprkos činjenici što je pre nešto više od 15 dana frontmen grupe Zabranjeno pušenje Sejo Sekson ukazao na brojne slučajeve zloupotrebe svojih autorskih prava, nažalost i dalje svedoči njihovom kršenju".

Tim povodom oglasio se i RTS.

"Tužbeni zahtev prema RTS-u je neosnovan.

Radio-televizija Srbije poštuje prava svih autora. Pravo na sve vidove korišćenja sopstvenog snimka koncerta dr Neleta Karajlića (Nenada Jankovića) i Stefana Milenkovića RTS je stekao na osnovu ugovora sa organizatorom koncerta, koji je predmet tužbe muzičkog autora Davora Sučića, poznatog kao Sejo Sekson.

Na osnovu ovog ugovora RTS je snimio i emitovao navedeni koncert i postavio ga na svoj YouTube kanal, a organizator se obavezao da će regulisati prava svih muzičkih autora čija dela su izvedena na ovom koncertu.

RTS neće učestvovati u javnosti poznatom ličnom sukobu dvojice bivših članova grupe "Zabranjeno pušenje"", navodi RTS u saopštenju.

(Telegraf.rs)