Didi objavio da plaća Stingu 5.000 dolara svakog dana, a onda se oglasio još jednom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako su pisali mediji, navedenu svotu hip-hoper mora da izdvaja nakon što je 1997. bez dozvole iskoristio deo jedne od pesama britanskog muzičara

Foto: Tanjug/AP/Amy Harris/Invision

Reper Didi, ranije poznatiji kao Pi Didi, naveo je prvobitno da Stingu mora da plaća 5.000 dolara svakog dana do kraja života. Kako su pisali mediji, navedenu svotu hip-hoper mora da izdvaja nakon što je 1997. bez dozvole iskoristio deo jedne od pesama britanskog muzičara.

U pitanju je uzorak uzet iz hit singla grupe The Police "Every Breath You Take" iz 1983. godine, koji je Didi koristio u jednoj od svojih najpoznatijih pesama "I’ll Be Missing You".

Reper je naveo na Tviteru da isplaćuje veliki novac nakon što je video intervju sa Stingom iz 2018. godine.

Na snimku, radijski voditelj Charlamagne the God je pitao tada Stinga: "Da li je istina da Didi mora da Vam plati 2.000 dolara zato što nije tražio dozvolu da uzorkuje pesmu "Every Breath You Take"?"Na šta je frontmen grupe The Police rekao: "Da, do kraja života."

Sting je takođe izjavio da ga je Didi zaista pitao za dozvolu da uzme uzorak iz pesme "Every Breath You Take", ali tek nakon što je već objavio numeru "I’ll Be Missing You".

Nakon snimka Stinga koji se ponovo pojavio na društvenim mrežama, Didi je na Tviteru ne samo potvrdio izjavu, već i ispravio muzičara o stvarnom iznosu koji se očekuje da plati.

"Jok. 5 hiljada dnevno. Ljubav za mog brata Stinga", napisao je Didi na Tviteru.

Ipak, Didi se oglasio još jednom na Tviteru i naveo da se šalio kada je objavio da Stingu mora da plaća 5.000 dolara.

"Želim da svi razumete da sam se šalio! To se zove biti šaljiv! Sting i ja smo prijatelji dugo! Nikada mi nije naplatio 3.000 ili 5.000 dolara dnevno za "I’ll Be Missing You". Verovatno zarađuje više od 5.000 dolara dnevno od jedne od najvećih pesama u istoriji", naveo Didi.

Šon Džon Kombs, poznatiji kao Didi, napisao je "I’ll Be Missing You" kao omaž svom dugogodišnjem prijatelju Kristoferu "Notorious B.I.G." Volasu. Prethodno govoreći o svojoj inspiraciji da napiše pesmu, muzičar je rekao da razmišlja o napuštanju profesije nakon smrti svog prijatelja i kolege, ali ga je pesma grupe The Police "Every Breath You Take" naterala da promeni odluku, prenosi NME.

"Bio sam spreman da se povučem. Nisam hteo da objavljujem više ploča. Onda sam jednog dana gledao televiziju - znaš, jedno od onih vremena očaja kada nikog nema, a ti kao da plačeš na podu. Onda sam upravo čuo "Every Breath You Take" od The Police. Samo sam to shvatio kao znak. Ponekad vam je potrebno samo malo svetla da biste mogli da se izrazite", rekao je Didi, a prenosi UNILAD.

The Police - "Every Breath You Take":

Didi - "I’ll Be Missing You":

(Telegraf.rs)