Turbo Trans Turisti u novoj epizodi Balkanrock Sessions

Vreme čitanja: oko 2 min.

U poslednjoj epizodi, koja je nedavno objavljena na Youtube kanalu Balkanrocka, nastupali su eksperimentalni punk duo, Turbo Trans Turisti.

Foto: Pixabay

Balkanrock Sessions je muzička emisija na Youtube gde se možete upoznati sa domaćom alterativnom scenom, a i po kojim stranim izvođačem. U poslednjoj epizodi, koja je nedavno objavljena na Youtube kanalu Balkanrocka, nastupali su eksperimentalni punk duo, Turbo Trans Turisti.

Braća Mijušković, Nikola i Boško, čine Turbo Trans Turiste, koji su svoju muzičku karijeru započeli kao alternativni rok sastav, ali tokom pandemije su prešli na turbo-trans. Ovaj neobičan muzički koncept nema potrebe puno objašnjavati, al dovoljno je da zamislite punk, izbacite gitaru i to začinite uvrnutim tekstovima. Kao što i sami kažu “Kad si eksperimentalni pank bend, kada se ne krećeš u skladu standardnih forma, nema šta da objašnjavaš”.

Turbo Trans Turisti su se predstavili publici Balkanrock Sessions-a kroz neke od svojih najpoznatijih pesama, kao što su “Šimpanza” i “Abu Dabi”. Samo umesto turbo-transa taj zvuk dobio je svoju tvrđu i mnogo prljaviju verziju u novoj epizodi Balkanrock Sessions-a. Da vidite kako to izgleda i zvuči, dovoljno je da odete na Balkanrock Youtube kanal i potpuno besplatno odgledate ceo nastup braće Mijuškovića.

Sa svojim nekonvencionalnim pristupom muzici i originalnim zvukom, Turbo Trans Turisti definitivno zaslužuju pažnju. Za šta se možete dodatno uveriti kroz njihov poslednji singl “Problem”, objavljenom krajem prošle godine i koji će se naći na novom EP „Strašno”.

Kao što smo već rekli, najbolja stvar u vezi sa emisijom Balkanrock Sessions je što je moguće gledati sve epizode bilo kada na Youtube kanalu, potpuno besplatno. Stoga, svi ljubitelji dobrog rock zvuka mogu da uživaju u nastupima svojih omiljenih bendova ili da otkrivaju nove kad god to požele.

Pozivamo sve koji još nisu kliknuli na subscribe dugme na Youtube kanal Balkanrocka da to i učine, kako bi bili u toku sa novim epizodama emisije Balkanrock Sessions i time pomogli boljem rangiraju na Youtube što rezultuje da nastupi bendova dođu do većeg broja ljudi.

Mehanizam objavio album „Sunce našeg neba“

Mehanizam je bend iz Užica nastao u maju 2019. godine. Stvaraju muziku koja svoje korene pronalazi u počecima težeg roka kroz prizmu ličnih ideja i različitih muzičkih uticaja. Članovi benda su Ignjat Milićević (vokal, kavijature), Miloš Milićević (gitara), Aleksandar Tomić (bas gitara) i Marko Radovanović (bubnjevi).

Album „Sunce našeg neba“ snimljen je 2020. godine u Novom Sadu. „Snimali smo u studiju Piknik kod Gos'n Bandara (Miroslava Majkića). Gost na albumu je Luka Jelisavčić (Pero Deformero, Brat, BES) koji je odsvirao perkusije za pesmu „Sećanja““ kaže bend i podseća da je put ka snimanju ovog izdanja bio propraćen dobrim svirkama i jakom energijom.

Mehanizam je učestvovao na Zaječarskoj Gitarijadi, zatim na Mobil Demo Festu na kojem su dobili nagradu za najboljeg gitaristu festivala, na Rokerijadi (nagrada za najboljeg basistu festivala), Bunt rok festivalu ali i Velikogradištanskoj gitarijadi na kojoj su odneli prvu nagradu.

Na albumu se nalazi devet pesama, a do sada su snimljena tri spota, i to za pesme „Praznina“, „Sećanja“ i „Zemlja ratova“.

Album „Sunce našeg neba“ dostupan je na Youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

(Telegraf.rs)