Karte za koncert kao dva kvadrata stana u Beogradu: Brus Springstin se prvi put pravda fanovima

Ako su ovo cene, nije ni čudo što Balkanu nije ni blizu...

Foto: Tanjug/AP/John Minchillo

Brus Springstin se po prvi put lično osvrnuo na kontroverzu oko cene karata za njegovu predstojeću turneju sa E Street Band-om. Do sada je puštao da to radi njegov PR tim.

Springstinov imidž heroja radničke klase pretrpeo je udarac kada su karte za njegovu turneju porasle na čak 5.000 dolara, što je nateralo mnoge dugogodišnje obožavaoce da zatvore novčanik. Springstinov menadžer Džon Lando je ranije branio odluku da se koristi Ticketmasterov dinamički model cena, koji menja cenu karata na osnovu potražnje. Tvrdeći da je  većina prodatih ulaznica u rasponu od 200 dolara, Lando je tvrdio:

- Verujem da je u današnjem okruženju to fer cena - videti nekoga ko se univerzalno smatra jednim od najvećih umetnika svoje generacije.

Springstin je izneo sličan argument u novom intervjuu za Rolling Stone.

- Ono što radim je vrlo jednostavna stvar. Кažem svojim momcima: „Izađite i vidite šta svi drugi rade. Hajde da naplatimo malo manje." To su generalno uputstva.Oni izlaze i postavljaju to. Poslednjih 49 godina ili koliko god dugo sviramo, bili smo prilično ispod tržišne vrednosti. Uživao sam u tome. Bilo je sjajno za fanove.

- Ovaj put sam im rekao:  "Hej, mi imamo 73 godine. Momci su tamo. Želim da radim ono što svi drugi rade, moji vršnjaci." Dakle, to se dogodilo. To je ono što su uradili.

Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

- Ali kupovina ulaznica je postala veoma zbunjujuća, ne samo za fanove, već i za umetnike. A suština je da je većina karata potpuno pristupačna. Imamo te karte koje će ionako negde da idu po toj [višoj] ceni. Broker ili neko će uzeti taj novac. Кažem, 'Hej, zašto taj novac ne bi otišao momcima koji će biti gore i znoje se tri sata za to?'

- I tako smo odabrali drugačiji pristup vrednovanju karata. Znam da je bilo nepopularno kod nekih fanova. Ali ako bude bilo kakvih pritužbi na izlazu, možete dobiti svoj novac nazad.

Sve u svemu, Springstin je relativno nezainteresovan zbog reakcije fanova.

- Ja sam star. Mnogo stvari prihvatam bez problema (smeh). Ne volite da vas kritikuju. Sigurno ne volite da budete lice "ogromnih cena karata". To je poslednja stvar koju više želiš da budeš - rekao je Springstin, pre nego što je dodao:

- Ali tako je to. Morate prihvatiti odluke koje ste doneli i izaći i samo nastaviti da dajete sve od sebe. I to je bio moj stav o tome. Mislim da ako ljudi dođu na koncert, dobro će se provesti."

Springstin i E Street Band krenuće na turneju počevši od februara 2023. godine, sa desetinama nastipa širom sveta koji će ih zaokupiti do jula.

U međuvremenu, fanovi mogu besplatno da vide Springstina kako nastupa preko video snimka njegovog nedavnog trodnevnog nastupa u emisiji The Tonight Show, gde je predstavio svoj novoobjavljeni solo album "Only the Strong Survive".

(Telegraf.rs)