Da nije bilo Majkla Džeksona, Selin Dion verovatno ne bi postala svetska zvezda

Kralj popa bio mnogima velika inspiracija, pa i čuvenoj pevačici

Foto: RICHARD YOUNG/Shutterstock Editorial , SplashNews/Christopher Peterson/Profimedia

Selin Dion, kao što je poznato, jedna od najpopularnijih pevačica na svetu. Nema ko nije čuo za nju, a njene pesme, poput "My Heart Will Go On", "Because You Loved Me", "It's All Coming Back To Me" su planetarni hitovi koji beleže milione i milione pregleda na Jutjubu.

Naravno, bila je i pobednica Evrovizije, gde je kao predstavnica Švajcarske trijumfovala sa kompozicijom "Ne Partez Pas Sans Moi".

Inače, Selin Dion, koja je rodom iz Kvebeka, dela Kanade gde se govori francuski, nije znala engleski jezik. Ipak, sve preokrenulo sredinom osamdesetih. Selin je naučila engleski jezik, kasnije postala i svetska zvezda. Zasluge za to ima i Majkl Džekson, kome se Dionova divila.

Kako je Selin Dion naučila engleski jezik, otkrio je svojevremeno suprug i menadžer Rene Anželil.

Selin i ja smo 1985. gledali Majkla Džeksona na Američkim muzičkim nagradama, a ona mi je rekla da je videla sebe tamo. U tom trenutku nije mogla da kaže nijednu reč na engleskom, već je fonetski pevala engleski. Rekao sam: "Ako želiš to da uradiš, moraš da naučiš da pričaš engleski." Dogovor je bio da, ako može da uradi intervju na engleskom, ja bih joj sklopio (veliki) ugovor.

Dva meseca je bila u Berlitz školi (učila engleski). Nisam znao šta se dešava, jer je bila previše stidljiva da razgovara sa mnom na engleskom. Onda mi je rekla da može da uradi intervju. Rezervisali smo intervju, a ona me je rasplakala jer nismo morali ništa da (uređujemo). Mogla je da govori engleski. Zamislite pritisak koji sam tada imao. Morao sam da joj se dogovorim. Otišao sam u CBS jer je Majkl Džekson bio sa CBS - rekao je Rene Anželil za Bilboard.

Koju pesmu Selin Dion najviše volite?

(Telegraf.rs)