Doli Parton se predomislila: "Reći ću hvala i graciozno prihvatiti"

"Osećala sam se kao da oduzimam mesto nekome ko je to možda zaslužio više od mene"

Foto: Tanjug/AP

Doli Parton je malo bolje razmislila i shvatila da ipak ne bi imala ništa protiv da bude u Кući slavnih rokenrola. Mesec i po nakon što je rekla: „Ne osećam da sam zaslužila", kantri legenda je za NPR's Morning Edition izjavila da se predomislila.

- Reći ću 'hvala' i prihvatiti. Prihvatiću graciozno - kazala je ona.

Parton je takođe objasnila zašto je u prvi mah tražila da se njeno ime povuče, kao i da je nemogućnost "Kuće slavnih" da njeno ime skine sa glasačkog listića njoj pomogla da razume otkud se tu uopšte i našla.

- Uvek sam verovala da je Rokenrol kuća slavnih za ljude u rok muzici. Sada sam saznala da to nije nužno. Ali ako ne mogu da tamo budu, prepoznati, gde  da odu? Osećala sam se kao da oduzimam mesto nekome ko je to možda zaslužio više od mene, jer sebe nikada nisam smatrala rok umetnicom. Ali očigledno, Rokenrol kuća slavnih je od toga.

Glasanje za ovu godinu završeno je 29. aprila, a Parton je uspela da uđe u prvih pet umetnika i za sobom ostavi Judas Priest, Carly Simon, Lajonela Ričija, Rage Against Macihne i druge...

Printskrin: Rock n roll hall of fame

Najviše glasova dobio je Duran Duran, potom Eminem, Pat Benatar i Eurythmics i, naposletku, Doli.

Pet umetnika sa najviše glasova predstavljaju izbor fanova, čiji će se "glasački listići" sabrati sa ostalim kriterijumima ove institucije. Da bi se kvalifikovao za nominaciju, pojedinačni umetnik ili bend mora da objavi svoj prvi komercijalni album ili singl najmanje 25 godina pre godine nominacije.

- Glasovi kandidata se šalju međunarodnom glasačkom telu od više od 1.000 umetnika, istoričara i članova muzičke industrije. U obzir se uzimaju faktori kao što su muzički uticaj umetnika na druge umetnike, dužina i bogatstvo karijere, produktivnost, inovativnost i superiornost u stilu i tehnici - rekli su zvaničnici Rok Hola u saopštenju.

Ceremonija uvođenja novog imena u Kuću slavnih rokenrola 2022. održaće se ove jeseni. Datum, mesto i informacije o prodaji biće naknadno objavljeni.

Video: Američka kantri legenda je gej? Pa šta ako spavam sa najboljom prijateljicom?!

(Telegraf.rs)