Bas i Stega gostovala na Balkanrock Sessions

Bas i stega je veliki naslednik bendova poput Darkvud Daba i ostalih koji su na ovim prostorima negovali zvuk elektronike na pravim instrumentima

Foto: Angelina Kačunković

Nova sezona online koncerata po nazivom “Balkanrock sessions” je uveliko u toku i možete ih gledati bilo kada na Youtubeu. Na svake dve sedmice možemo očekivati novog izvođača, a danas 4. aprila nam stiže sastav iz Pančeva, Bas i Stega.

Bas i Stega je melodična četvorka koja je za sada objavila dva studijska izdanja „Nova Stvar“ (2015.) i „Negde daleko“ (2019.). Bend je pri kraju sa novim albumom koji planiraju da objave do kraja ove godine, a na Balkanrock Sessionu će nam premijerno predstaviti neke od tih pesama.

Bas i stega je veliki naslednik bendova poput Darkvud Daba i ostalih koji su na ovim prostorima negovali zvuk elektronike na pravim instrumentima, gde semplovi samo služe kao mala pomoć. Ovo je zvuk budućnosti i zvuk koji može da spoji najrazličitije moguće ljude sa šarenim muzičkim ukusima. Publika bi trebalo da postane svesna njihove moći da šire zvuk koji će pomiriti netrpeljivost rokera prema elektronici, ali i nezainteresovanost rejvera prema muzici koju oni smatraju za „masnu“ i zastarelu. - Mladen Milošević.

Foto: Angelina Kačunković

Sve pomenute bendove možete pogledati u bilo kom trenutku na Youtubeu i poslušati i na ostalim muzičkim platformama kao što su Deezer, Spotify, Apple Music i Tidal.

Video: Poznata svetska trupa “LINES Ballet” otvorila 19. Beogradski festival igre

(Telegraf.rs)