Dve prijateljice posle 50 godina profitirale od autograma koje su dobile od Džimija Hendriksa

Ručno napisana pesma "51st Wedding Anniversary" Džimija Hendriksa konačno je spojena

Foto: Profimedia/AFP

Dve polovine retkog rukopisa teksta Džimija Hendriksa spojene su 55 godina nakon što je stranica pocepana na dva dela. Legendarni gitarista bio je u ranoj fazi svoje karijere kada je njegov bend The Jimi Hendrix Experience svirao u engleskom Batu u večernjim satima 20. februara 1967. godine, nakon što je Čak Beri otkazao nastup.

Pre koncerta, dve lokalne devojke, starosti 15 i 16 godina, probijale su se do vrata bekstejdža u potrazi za autogramom. Hendriks je izašao da ih upozna, ali nije imao prazan papir. Umesto toga, iščupao je stranicu iz bloka svojih pesama, pocepao je na pola i potpisao oba dela.

Kolege članovi benda Mič Mičel i Noel Reding takođe su dodali svoje potpise. Dok su tinejdžerke išli kući posle svirke, shvatile su da su imale ispisan tekst Hendriksove pesme "51st Wedding Anniversary". Upravo ovaj hit objavljen je tri nedelje nakon navedenog nastupa.

Dva prijateljice su tokom vremena nastavile svoj život i krenule različitim pravcima, a svaka je imala svoj papir sa autogramom i dela teksta pesme.

Međutim, prošle godine jedna od žena došla je prodavnici rokenrol suverira sa sedištem u Lankaširu, koja nosi naziv "Tracks Limited" kako bi dobila procenu svog autograma.

Na molbu prodavnice, žena je uspela da pronađe svoju prijateljicu posle više od 50 godina. Ona je takođe imala svoj autogram. Obe žene, koje žele da ostanu anonimne, pristale su da prodaju svoje polovine rukopisa, čija se vrednost sada procenjuje na petocifrenu sumu.

- Postoji izuzetno malo rukopisa Džimija Hendriksa i još manje onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana njegovog benda - rekao je vlasnik prodavnice "Tracks Limited" Pol Vejn. prenosi The Guardian.

Video: Legendarni gitarista grupe Queen odsvirao himnu Liverpula You’ll Never Walk Alone

(Telegraf.rs)