Bio je magnet za žene, "zračio" je na sceni, njegov prerani odlazak i dan danas izaziva tugu

Majkl Hačins je neko ko je dao veliki doprinos svetskoj muzičkoj sceni

Foto: Profimedia/Film Stills/ Image Capital Pictures

Malo je pevača koji su bili pravi "tornado" na sceni. Jedan od takvih je bio Majkl Hačins (1960-1997), frontmen grupe INXS. Australijski roker, otkako se pojavio na svetskoj muzičkoj sceni je izazvao veliku pažnju. Kako pesmama koje je sa uspehom izvodio, tako i svojom harizmatičnom pojavom.

Hitovi grupe INXS, koje je pevao Hačins, ostali su večni. Neke od najpoznatijih numera čuvene australijske grupe su, da podsetimo, "Never Tears Us Apart", "Suicidal Blonde", "Disappear", "Need You Tonight", "By My Side"...

Majkl Hačins je u muzičke vode "uplovio" još kao tinejdžer, a tokom saradnje sa braćom Feris je osnovao bend INXS. Kako su godine odmicale, popularnost grupe i Hačinsa je rasla.

Majkl, kao i sam INXS, stekao je svetsku popularnost, a uporedo je tokom osamdesetih gradio i glumačku karijeru. Glumio je u ostvarenju "Dogs in space", zajedno sa Saskijom Post.

Pogledajte trejler:

Ipak, koncertna scena je bila ta gde je Majkl Hačins bio pravi tata-mata. Frontmen INXS-a je "zračio" na bini, a njegovi nastupi su bili uvek za pamćenje

- Gledajući Hačinsa, kosom koja je mlatarala, zabadala međunožje, nestašnim osmehom koji se zauvek prikradao njegovim kožastim licem, shvatio sam da je ovde čovek rođen da bude na sceni, da živi i voli svaki minut, eksploziju seksualne energije - naveo je kritičar Dejv Simpson u svom tekstu za "The Guardian".

Časopis "Bilboard" je opisao Hačinsa kao harizmatičnog, sa magnetnim prisustvom na sceni.

- Hačins je, bez sumnje, bio jedan od zaista velikih frontmena - izražavao je muziku na dinamičan način na koji je malo ko drugi mogao - naveo je biograf Majkla Hačinsa Tobi Kresvel.

Podsetimo se kako je Majkl Hačins "žario i palio" na legendarnom koncertu INXS-a 1991. godina na stadionu "Vembli" u Londonu:

Pored toga što je bio magnet na sceni, bio je i magnet za žene. Majkl Hačins bio je u vezi sa mnogim poznatim pripadnicama lepšeg pola. Na primer, sa čuvenom pevačicom Kajli Minog, manekenkom Helen Kristensen, pričalo se da je bio u romansi i sa muzičkom zvezdom Belindom Karlajl, voditeljkom Kim Vilson, kao i sa Polom Jejts.

Majkl Hačins Foto: Profimedia/Film Stills/Courtesy of Madman

Takođe, bio je u vezi sa danskom manekenkom Helenom Kristensen.

Kajli Minog o Majklu Hačinsu:

1992. godine, Hačins i Helena Kristensen su vozili bicikl tokom noći u Kopenhagenu. Majkl je ušao u konflikt sa jednim taksistom, nakon što je odbio da se skloni. Hačins biva napadnut i udara glavom od kolovoz. Roker je zadobio frakturu lobanje, a kako se priča, nije odmah zatražio medicinsku pomoć zbog povrede, već je čekao nekoliko dana pre nego što je posetio lekara. Slomljena lobanja mu je ostavila skoro potpuni gubitak čula mirisa i značajan gubitak ukusa.

Ova povreda je dovela do perioda depresije i povećanog nivoa agresije. Prema navodima Birsa iz benda INXS, Hačins je navodno jednom mahao nožem i pretio da će ga ubiti tokom snimanja albuma "Full Moon, Dirty Hearts" 1993. na ostrvu Kapri.

- Tokom tih šest nedelja, Majkl je pretio ili se fizički sukobio sa skoro svim članovima benda - naveo je Birs.

Hačins je započeo romansu sredinom devedesetih sa voditeljkom Polom Jejts, koja je bila u braku sa muzičarem Bobom Geldofom, od kojeg se na kraju razvela.

Podsetimo se kada je Hačins gostovao kod Pole svojevremeno u emisiji:

Pola i Hačins dobili su posle ćerku koja je dobila ime Hevenli Hirani Tajger Lili.

1997. Hačins i INXS objavili su album "Elegantly Wasted". Te iste godine Pola Jejts je htela sa decom da poseti Majkla, ali je Bob Geldof reagovao i pravno sprečio da do posete dođe.

22. novembra 1997. godine, Hačins, star 37 godina, pronađen je mrtav u sobi u hotelu u Sidneju.

INXS je nastavio da svira bez Majkla, sve do 2012. godine, kada je prestao da postoji.

Prisetimo se nekih velikih hitova poznate australijske grupe koje je izvodio Hačins.

INXS - "Never Tear Us Appart".

INXS - "Dissapear":

INXS - "Suicidal Blonde":

INXS - "Need You Tonight":

INXS - "By My Side":

Video: Isplivali snimci sa mesta na kojem je poginuo slavni Tarzan: Detalji stravične nesreće

(Telegraf.rs)