Nerođena beba snimila debi album

Biosonična MIDI tehnologija pretočila je bebine pokrete unutar materice u zvuk

Foto-ilustracija: Shutterstock

Decenijama unazad, muzičari su snimali muziku sa posebnom namerom da pomognu razvoju deteta u materici i nauče ga poznatim pesmama. Sad su se uloge zamenile, pa je nerođena beba snimila svoj debi album – kako bi i odrasli uživali u njenim zvucima, piše Consequence of Sound.

Beba, zvana Luka Jupanki, uskoro će biti ćerka Elizabet Hart, basistkinje psihodeličnog rok benda Psychic Ills, i Ivana Diaza Matea, saradnika producenta Lija "Skreča" Perija.

Luka Jupanki je stvorila pesme na svom albumu koristeći MIDI tehnologiju koja je njene pokrete u materici pretočila u zvuk. MIDI aparat je bio prikačen na stomak Elizabet Hart, snimajući vibracije koje je stvarala Jupanki, i transkribovala ih u sintisajzere Ivana Diaza Matea, meditativni proces koji je trajao više od pet jednosatnih sesija.

Hartova i Mate su potom editovali i miksovali rezultate sesija, ujedno poštujući Jupankinu muzičku autonomiju kako bi njena poruka postojala u sirovoj formi. Rezultat je bio kompilacija pesama nazvana "Zvuci nerođenog" (Sounds of the Unborn), koja će slušaocima biti dostupna od 2. aprila preko muzičke kuće Sacred Bones.

Ako nemate predstavu kakav zvuk nerođena beba proizvodi, poslušajte "V4.3. pt. 2", vodeći singl albuma Sounds of the Unborn. Numera je mešavina eha, zvona, basa, sintisajzera. Kroz sve se prepliće elektronski puls, verovatno replika Jupankinog otkucaja srca.

(Telegraf.rs)