Domaća pop zvezda u usponu: tam objavila bajkoviti spot za novi singl "brži od svega"

"Moja osnovna namera jeste da slušaocima pružim osećaj da ih pesma na neki način grli i da će sve ipak biti okej. Nadam se da ću u tome uspeti, bar na tih nekoliko minuta", objašnjava Tamara Popović - tam

Tamara Popovć - tam / Cover art: Veljko Lalović

Prošle godine, domaća scena obogaćena je pop zvezdom u usponu – kantautorkom i sjajnim glasom koji stoje iza umetničkog imena tam. Ona se na samom početku ove godine vraća sa novim pesmama, koje otvara moćni singl "brži od svega".

Kao i do sada, pesma nastaje kao prikaz trenutka u autorkinom životu, konkretnih osećanja i namere da ih muzikom učini boljim.

- brži od svega sam napisala u toku karantina kao, u tom trenutku, nerealnu priču o ljubavi i toplini, kada je ceo svet bio u kolektivnom strahu i izolaciji. Moja osnovna namera jeste da slušaocima pružim osećaj da ih pesma na neki način grli i da će sve ipak biti okej. Nadam se da ću u tome uspeti, bar na tih nekoliko minuta - objašnjava Tamara Popović - tam.

Tamara Popovć - tam / Foto: Veljko Lalović

Na izdanju se još jednom našao Mihajlo Đorović – Summer Deaths, član ekipe Zicer Inc. sa kojom Tamara najčešće nastupa, ali i još nekoliko njenih saradnika.

- Pesma je nastala tako što sam Petru Vagneru (Fantom) poslala demo kako pevam uz klavir i on je odmah dobio ideju kako pesma treba da zvuči, iako je moja prvobitna ideja bila da bude znatno sporija nego što jeste - nastavlja tam i dodaje:

- Ubrzo su se uključili Nemanja Maksimović (Nmee), koji je takođe radio produkciju i neizmerno doprineo specifičnosti muzike, kao i moj stalni saradnik Mihajlo Đorović (Summer Deaths) na do sada najzahtevnijem mixu i masteru. Milica Dobrić je svojim pratećim vokalima dopunila i u isto vreme ulepšala zvučnu sliku.

Prethodni period tam je obeležila radno, te nas u narednom periodu očekuju nova izdanja. Ipak, kao prvi na listi, danas, 29. januara stiže i spot za "brži od svega". Spot simboliše granice koje su pomerene sa svakim pojedinačnim detaljem.

- Čak i cover art, za koji je bio zadužen Veljko Lalović, jedinstven je po tome što su ručno spajane planski napravljene fotografije analognog filma i kao celina fotografisane, a ime pesme je ručno napisano. Jako sam uzbuđena što ćete uskoro videti, do sada moj omiljeni, spot za ovu pesmu - najavljuje tam.

U februaru 2020, tam je predstavila svoju prvu numeru za Universal Music Serbia – singl "na holdu", koji je jasno smešta u prepoznatljiv muzički pravac i brzo zauzima svoje mesto na radijskim stanicama i privlači veliku pažnju slušalaca. Već u martu vratila se sa novim izdanjem "sve dalje", koje još jednom prikazuje tam kao kompletnu autorku koja sama radi na svojim tekstovima i tome da neprekidno unapređuje žanr u kome pliva.

Izdanje "brži od svega" je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

Tamara Popović - tam je dvadesetčetvorogodišnja kantautorka bazirana u Beogradu. Njena muzika ukratko bi mogla da se opiše izrazima underground pop i dream pop, a ona adresira teme kao što su teen angst, ali i višeslojni međuljudski odnosi i kontradiktornost ljubavi. Nedostatak formalnog muzičkog obrazovanja smatra svojom prednošću – daje joj potpunu slobodu u kreativnom izražavanju.

(Telegraf.rs)