52. Bemus od večeras u Madlenianumu: Otvara ga operski gala koncert

"Obezbedili smo sve bezbedonosne i zaštitne mere protiv korone", izjavio je Andreja Rackov, generalni direktor Opere i teatra Madlenianum

Foto: Promo

Zbog otkazivanja svečanog otvaranja 52. BEMUS-a sa Martom Argerič, dirigentom Luisom Gorelikom i Simfonijskim orkestrom RTS, Opersko gala veče Marije Guljegine, večeras, 3. novembra sa početkom u 19:30h, predstavljaće početak festivala.

U kratkoj izjavi Marije Guljegine, ona se raduje koncertu u Madlenianumu, kao i tome što prvi put peva u Beogradu, ali i prvi put posle karantina.

- Ljudi širom sveta vole Verdija, Pučinija, Đordana, zato sam i odlučila da pevam moj najdraži program - Verdi i verizam - rekla je Marija Guljegina, dramski sopran koja je već dugo na operskoj sceni. Pevala je u svim prestižnim operskim kućama, a pored Pavarotija i Dominga, nastupala je i sa našim Željkom Lučićem.

- Obezbedili smo sve bezbedonosne i zaštitne mere protiv korone. Naša sala, foaje i scena su obezbeđeni najsavremenijim uređajima za prečišćavanje vazduha, koji imaju sertifikat da ubijaju i kovid čestice. Orkestar koji je na sceni, ograđen je pleksiglasima, a, pored toga, muzičari nose i maske. Na ulazu se meri temperatura, maske su obavezne u našem teatru. U ova strašna vremena ne smemo ostati bez muzike sa scene, koliko je to potrebno izvođačima, toliko je i publici - rekao je Andreja Rackov, generalni direktor Opere i teatra Madlenianum.

(Telegraf.rs)