Neno Belan & Fiumens u Kombank dvorani: Koncert u čast Đavola

"Pričaj mi o ljubavi", "Stojin na kantunu", "Jagode i čokolada", "Ostani uz mene", "Dugo toplo ljeto", "Bambina", "Điri điri", "Cestom preko Zagore"

Neno Belan & Fiumens / Foto: Matko Petrić

Neno Belan & Fiumens 10. i 11. novembra, u 20h, u Kombank dvorani u Beogradu održaće koncert posvećen pesmama Đavola, povodom 35 godina od izlaska prvog singla legendarne splitske grupe. Belan svira Đavole u okviru koncertnog serijala promoterske kuće Long Play "Pod maskama".

Đavoli su diskografski debitovali 1985. godine promotivnim singlom sa pesmama "Zvuci ulice", "Večeras", "Nebo vraća osmijeh" i "Kucaj opet", obradom "Keep On Knockin'" legendarnog Litl Ričarda, o čemu Belan kaže:

- To je bio singl štampan samo za potrebe radio stanica i nije išao u slobodnu prodaju. Na njemu su bile četiri pesme, između ostalog 'Kucaj opet'. Sa tom pesmom smo uspeli doći prvi put na televiziju, u emisiju 'Stereovizija', gde su nastupali demo bendovi, a publika je glasala. Mi smo tu pobedili. Tu je Siniša Škarica shvatio da ima potencijala u nama i dao je zeleno svetlo za snimanje prvog albuma... Ostalo je istorija.

Predvođeni autorom, pevačem i gitaristom Belanom, Đavoli su na pop rok sceni Jugoslavije bili prepoznatljivi po jedinstvenoj mešavini ranog rokenrola i tvista, uz specifičan mediteranski "začin" i razrađen imidž, što se može čuti na albumima "Ljubav i moda" (1986), "Halo Lulu 22" (1987), "Ostani uz mene" (1988), kompilaciji "Balade - Kad se nađem u predjelu noći" (1989), kao i na poslednjem "Space Twist" (1998).

Bezvremeni hitovi poput 'Pričaj mi o ljubavi', 'Stojin na kantunu', 'Jagode i čokolada', 'Ostani uz mene', 'Dugo toplo ljeto', 'Bambina', 'Điri điri' i 'Cestom preko Zagore', pokazuju svu raskošnu moć Belanovog autorskog talenta, dok je poslednja faza u radu grupe sa albumom 'Space Twist, značajna jer je predstavila prateći trojac Olja Dešić (bas), Leo Rumora (bubnjevi) i Vedran Križan (klavijature), koji i danas čine Fiumens.

Ulaznice su 1.500, 2.000 i 2.500 dinara preko mreže Tickets.rs i blagajne Kombank dvorane. 

Koncerti serijala "Pod Maskama" održavaju se u skladu sa trenutnim zdravstvenim propisima i preporukama, uz ograničen broj posetilaca, distancu, obavezno nošenje maski i dr.

(Telegraf.rs)