Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga: Evo šta sve posetioci mogu da saznaju na štandu Ministarstva prosvete

K. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Na Beogradskom sajmu gde je u toku 67. Međunarodni sajam knjiga, danas je otvoren Školski dan na štandu Ministarstva prosvete, u okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Jasmin Hodžić izrazio je čast i zadovoljstvo što je imao priliku da otvori dan koji se održava pod sloganom "Pobedi znanjem", a koji je posvećen učenicima i prosvetnim radnicima.

"Pored toga, bilo je zadovoljstvo prisustvovati jednoj radionici koju je održala naša proslavljena šampionka u tekvondou Aleksandra Perišić. Osim zanimljivog izlaganja koje je ona imala, imali smo priliku da čujemo vrlo interesantna pitanja koja su postavljali naši najmlađi školarci", rekao je Hodžić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, posetioci štanda Ministarstva prosvete imaće priliku da se upoznaju sa radom školskih zadruga osnovnih, ali i da pogledaju nekoliko prezentacija srednjih škola iz Srbije.

On je ranije na svečanom otvaranju rekao da je Sajam knjiga više od šest decenija najreprezentativnija manifestacija u regionu i pravo mesto za negu ljubavi prema čitanju i učenju.

"Ovaj događaj privlači sve generacije i zato jeste tako poseban. Obrazovani ljudi su sposobni da doprinesu svom okuženju i da budu inicijatori pozitivnih promena", izjavio je Hodžić.

Prema njegovim rečima, obrazovanje nije samo sredstvo sticanja znanja, već i put ka razvoju kreativnog mišljenja.

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje može promeniti svet", zaključio je Hodžić citirajući Nelsona Mendelu.

(Telegraf.rs/Tanjug)