Pogledajte kako je bilo na svečanom koncertu povodom 125 godina Umetničkog ansambla "Stanislav Binički"

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Marijana Janković

Povodom jubileja 125 godina postojanja, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" održao je sinoć Svečani koncert "125 godina sa vama" u MTS Dvorani u Beogradu.

Publika je bila u prilici da uživa u bogatom repertoaru popularne i klasične muzike koji su izveli simfonijski orkestar i mešoviti hor Ansambla, sa solistima, pod dirigentskom palicom potpukovnika Aleksandra Đurova, potpukovnika Igora Mitrovića i Katarine Božić, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U prepunoj MTS Dvorani publika je uživala u kompozicijama i poznatim aranžmanima kao što su "Gardijski marš", "Pod sjajem zvezda" u aranžmanu Vojkana Borisavljevića, "Merakli čoček" u izvođenju soliste na klarinetu Duška Stamenkovića, zatim "Kankan" i "Veliki starogradski valcer", dok je violinista Vladimir Polkaposki izveo kompoziciju "Čardaš".

Pažnju brojne publike privukla su i izvođenja uvertire iz opere "Karmen" i habanere iz istoimene opere, a gromoglasan aplauz usledio je nakon "Vinske pesme" iz opere "Travijata" u izvođenju vokalnih solista Marijane Radosavljević, Biljane Vasiljević Mitrović i Dragana Milanovića.

Video: Svečani koncert povodom 125 godina Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“

Kraj koncerta povodom jubileja Ansambla obeležilo je izvođenje čuvene kompozicije "Marš na Drinu", koju je slavni kompozitor i dirigent Stanislav Binički komponovao inspirisan pobedom srpske vojske u Cerskoj bici.

Koncertu su prisustvovali članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, predstavnici kulturnih i obrazovnih institucija i brojni gosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)