Otkrijte nepoznatu stranu Merilin Monro! Roman o prijateljstvu i snovima – "Platinasta prašina"

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo/ Laguna

"Platinasta prašina" Tatjane de Rone je iskren, zadivljujući roman i priča o svetovima koji se obično ne preklapaju. Svedočanstvo trajne moći ženskog prijateljstva istovremeno i intiman portret Merilin Monro i one njene malo poznate strane.

Polin je mlada sobarica koja radi u legendarnom hotelu "Mejpsu" u Rinu u Nevadi. Jednog dana se od nje traži da zameni koleginicu i očisti apartman 614, ali iako joj je rečeno da je prazan, pred njom se pojavljuje ošamućena, pospana žena. Njih dve započinju neposredan razgovor, i Polin ubrzo postaje poverenica gošće apartmana. Tek kada izađe iz njega i podnese unakrsno ispitivanje upravnice hotela i svojih kolega, ona saznaje da je krhka gospođa Miler zapravo Merilin Monro, čiji se boravak u Rinu poklapa sa raspadom njenog braka sa Arturom Milerom, i snimanjem njenog poslednjeg filma "Neprilagođeni". Među njima će se roditi neočekivana prisnost koja će vam slomiti srce.

Prevoditeljka knjige je Aleksandra Čabraja koja je od detinjstva velika obožavateljka, kako kaže, "najveće holivudske dive svih vremena. Zaista sam uživala u prevođenju ove intrigantne i dirljive priče o Merilin Monro, o čemu sam pisala i na društvenim mrežama. Posebno sam se obradovala kada je te moje objave zapazila i autorka romana Tatjana de Rone i interesovala se kada će knjiga biti objavljena u Srbiji. Sada mogu ponosno da kažem da je danas taj dan!"

"Platinastu prašinu", dirljivu priču o ženskoj podršci, snovima i krhkosti ljudskih sudbina, možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

(Telegraf.rs/PR)