Predstavljanje zbirke pesama "Tanane revolucije"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pesnička zbirka "Tanane revolucije" objavljena u saradnji Kontrast izdavaštva i Jaffa Napolitanki, predstavljena je u Dorćol placu pred brojim ljubiteljima poezije i autorima objavljenih pesama

Foto: Promo/ Bogdan Kosanović

Zbirka je rezultat konkursa za neobjavljenu poeziju na koji je pristiglo preko 12.000 pesama iz celog regiona. Žiri u sastavu Ognjenka Lakićević, Vitomirka Trebovac i Marko Tomaš izabrao je 80 pesama i svrstao ih u tri celine: ljubav, društvo i priroda. Za svaku od ove tri pesničke teme žiri je proglasio pobednice i pobednika: Mirjana Mikulec (društvo), Luca Kozina (priroda) i Đorđe Matović (ljubav) . U razgovoru koji je vodila Jelisavita Miletić, autorka podkasta "Čitanje uz Tanane", učestvovali su pobednici i članica žirija Vitomirka Trebovac.

-Počastvovana sam ovom nagradom koja je za mene podsticaj za dalje pisanje - rekla je pobednica u kategoriji Društvo sa pesmom "Mravi žohari i ratovi", Mirjana Mikulec iz Oroslavja (Hrvatska).

-Nagrada Jaffa napolitanki mi mnogo znači jer sam u prilici da budem u društvu renomiranih pesnika, ali i što sam imala povod da upoznam Beograd - rekla je Luca Kozina, pesnikinja iz Splita koja je pobedila u katergoriji Priroda za pesmu "Branje šparoga".

-Nagrada mi daje elan za dalje pisanje - izjavio je pesnik Đorđe Matović iz Arilja, pobednik sa pesmom "Denis Hoper motel" u kategoriji Ljubavi, za koju je na konkurs stiglo ubedljivo najviše prijava.

Članica žirija, pesnikinja Vitomirka Trebovac, konkurs smatra veoma uspešnim i veruje da je žiri izabrao dobru poeziju i da sama zbirka daje nadu i bolji uvid u pesničku scenu.

Pobednici konkursa i ostali autori objavljenih pesama su, nakon razgovora, čitali svoju poeziju pred svojim kolegama i ljubiteljima poezije. Uskoro će biti emitovano i specijalno izdanje podkasta "Čitanje uz Tanane" posvećeno ovoj zbirci.

"Tanane revolucije" možete pronaći na sajtu Kontrast izdavaštva, a uskoro i u knjižarama širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)