"Zov vode" je detektivski roman čija je tema autizam

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obradović je istakao da sa posebnim užitkom piše za najmlađe

Foto: Pixabay

Pisac Aleksandar Saša Obradović izjavio je da se nada da otvara novo poglavlje u svom stvaralaštvu prelaskom iz dosadašnje forme kratke priče u roman, sa novoobjavljenim naslovom "Zov vode", saopštila je danas Laguna.

Obradović je istakao da sa posebnim užitkom piše za najmlađe "doživljavajući ih kao najiskreniji i najvažniji sud, i uz svesnost da oni predstavljaju glavni potencijal za svetliju i bolju budućnost".

""Zov vode" nastao je iz potrebe da se originalnom serijalu krimi priča "Rulet srca i druge misterije" vratim nakon nekoliko godina pauze, ali sada obogaćen roditeljskim iskustvom i sa željom da se u formi detektivskog romana pozabavim jednom društveno angažovanom temom kao što je autizam", rekao je Obradović.

Specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravlje Crne Gore Obradović autor je bloga "Rulet srca i druge misterije", sa krimi pričama o avanturama izmišljenog forenzičkog psihijatra, a za roman "Zov vode" se nada da će biti "prva u nizu avantura Sergeja Nedeljkovića i njegovih drugara".

Nedeljković je učenik osmog razreda i mašta da bude najveći detektiv na svetu, a njegovi najbolji drugari su Milica, odličan poznavalac društvenih mreža, i Stefan, koji obožava igrice, navela je Laguna.

"U školu stiže novi učenik Mirko, povučen i obazriv. Tek kad stekne poverenje u naše junake, priznaće im da ima brata blizanca, koji nije obično dete. A sve će se preokrenuti kada Mirkov brat – nestane", kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)