Sreća je lepa dok se čeka, ali još je lepša kada dođe

- Sreća je lepa kada se čeka, ali ne predugo, jer onda želja zna nekad da isčezne i izbledi - misli su mlade glumice, Jovane Radosavljević.

Lirski opus Desanke Maksimović varira od rodoljubivih do ljubavnih pesama, koje pak variraju od razigranih devojačkih, pa do dubokih i osećajnih.

Pesma "Strepnja" je upravo ta razigrana devojačka pesma koja govori o ljubavnom žaru koji je najlepši dok ostaje u mislima i osećanjima, jer onda kada se ispuni, on počinje da se gasi.

Ovu pesmu govori nam mlada glumica, Jovana Radosavljević, sa kojom smo i razgovarali upravo o tim strepnjama.

  • Jovana, da li je sreća lepa samo dok se čeka?

- Sreća je lepa kada se čeka, ali ne predugo, jer onda želja zna nekad da isčezne i izbledi. Nagoveštaji o sreći su ti koji nam daju ushićenje, euforiju, a neizvesnost o ishodu koji nas uvek drži budnim. Dakle, sreća je lepa dok se čeka, ali još je lepša kada dođe.

  • Koja je tvoja strepnja?

-  Moje strepnje se poistovećuju sa strepnjama svakog čoveka mojih godina, ništa neuobičajeno. Svode se na zdravlje, karijeru i porodicu. Da li ću uspeti da se ostvarim na svim tim poljima onako kako sam ja to zamislila, ili možda na neki sasvim drugačiji način.

Foto: Privatna arhiva
  • Kao glumici, šta bi volela da ti se ostvari?

-  Svaka glumica bi volela da joj se desi ta čuvena krucijalna uloga koja bi napravila zaokret u njenoj karijeri, pa tako i ja priželjkujem nesto sto bi me afirmisalo i usmerilo. Naravno, to ne mora nužno da bude glavna filmska ili serijska uloga, bitno je da bude glavna životna uloga.

  • Postoji li nešto što priželjkuješ, ali te ostvarenje toga ujedno i plaši?

-  Uvek me je plašila bilo koja vrsta popularnosti, jer smatram da to sa sobom nosi veliku odgovornost.

Foto: Privatna arhiva
  • Šta u sebi treba da nosi jedna glumica?

-  Jedna glumica bi trebalo da poseduje orgoman dijapazon mogućnosti transformacija, originalnost i lični pečat koji daje svakom liku, jer se gluma ne radi po šablonu. Svi smo različiti.

Foto: Privatna arhiva
  • Koji projekat je za tebe bio značajan i žašto?

- Svi projekti su značajni na svoj način. Ali ako pričamo o temama koje se tiču društva, onda je to sigurno film "Dva na dva", koji prikazuje brutalnu realnost sveta u kojem živimo i radimo, tačnije razvojni put jedne glumice koja se susreće sa surovim predatorima u svom bliskom okruženju. Naravno, kao i naš lik u tom filmu, svi mi imamo pravo na slobodu izbora, koja je jedino i pravo bogatstvo na putu ka sreći. Počeli smo sa srećom, a sada i završavamo sa njom.

A šta vi mislite, da li je sreća lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da?

Video: Govorimo poezijom: Čizme - Ljubomira Simovića

(Telegraf.rs)